[boxtoernooi] Amnesty komt met Oeigoerse maaltijdbox

[boxtoernooi] Amnesty komt met Oeigoerse maaltijdbox
 • Food-en-retail
 • 22 jun 2021 @ 08:17
 • 18323 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • StorytellingMarketingFood

Met een bijzondere Oeigoerse maaltijdbox kookten supporters van Amnesty Nederland een speciaal diner voor hun vrienden en steunden zo de Oeigoeren. De boxen worden nu ook landelijk bezorgd, nog de hele maand juni.

'Nodig je vrienden uit, bestel onze heerlijke Oeigoerse maaltijdbox en bespreek wat er speelt in de wereld. Je geniet van de lekkere gerechten én steunt direct de mensenrechten. Doe je ook mee?', stelt Amnesty wervend op de actiewebsite. Belangstellenden worden uitgenodigd met het deskundig samengestelde en thuisbezorgde 'food-bouwpakket'een 'Avondje Gerechtigheid' te organiseren. De storytelling om het diner heen maakt deel uit van een sympathieke campagne.

Zo steun je de Oeigoeren
De opkomst van de foodboxen is al enkele jaren een trend, zoals goed te volgen is op MarketingTribune in deze 54 artikelen. De pandemie versnelde het thuisbezorgen van maaltijdpakketten. Hierop haakt Amnesty in, met een actuele aanleiding. 'De Oeigoeren zijn een islamitische minderheid in China. Door de maaltijdbox te bestellen proef je een beetje van hun cultuur, de cultuur die in China zo hard wordt onderdrukt. Amnesty zet zich in om dit onrecht te stoppen. En jij kunt ons daarbij helpen door samen met je vrienden een (h)eerlijk diner te koken. Zo creëer je meer bewustzijn over de situatie van de Oeigoeren. Met de opbrengt steun je het werk van Amnesty voor onder andere de Oeigoeren', aldus de mensenrechtenbeschermers. Een volgende serie boxen uit Tibet en Hongkong zou geen gek idee zijn, om op creatieve, culinaire manier aandacht voor misstanden te vragen en tegelijk de lokale cultuur letterlijk te laten 'proeven'. De maaltijdboxen zijn goede conversation starters.
(PvWK)


Wat zit er in de box?
'In de maaltijdbox zit alles om zelf een bijzonder Oeigoers driegangendiner van onze chef-kok Zainidin Tursun te bereiden. Je ontvangt de recepten, alle ingrediënten, een Spotify-muzieklijst, een persoonlijke video van de chef-kok, conversatiestarters en nog veel meer. Zo doe je samen iets leuks en iets goeds tegelijkertijd. De box kost slechts 25 euro per persoon voor drie gangen. Doe je ook mee? Bestel de box hier.'
(bron: Amnesty)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken