Gwenda van Vliet van G-Star Raw: 'We willen de sustainable leader in de markt blijven'

Gwenda van Vliet van G-Star Raw: 'We willen de sustainable leader in de markt blijven'
 • Food-en-retail
 • 2 mei 2022 @ 10:58
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  Redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • MarketingInterview

Gwenda van Vliet, CMO G-Star Raw, spreekt samen met Elske Vugts van La Trappe op donderdag 16 juni 2022 in DeFabrique te Utrecht tijdens Nima Marketing Day over de opmerkelijke samenwerking tussen de twee merken.

1 Wat hoop je dat bezoekers van jullie sessie meenemen naar huis?
Dat de mooiste campagnes ontstaan vanuit verrassing en een authentieke boodschap. Als je op een opvallende manier de aandacht kan richten op een belangrijk - maatschappelijk - onderwerp dan creëer je gegarandeerd buzz.

2 In welke sector ben je actief en wat vind je daar leuk aan?
Fashionretail en de snelheid, het internationale aspect, de veranderlijkheid. Doordat er veel spelers in de markt zijn, moet je constant ‘aan’ staan en bewegen. En mode gaat heel erg over gevoel en intuïtie. Dat maakt het ontzettend leuk.

3 Waar positioneer je jezelf ten opzichte van de concurrentie?
Wij zijn een merk met een heel eigen stem. We durven de dingen net een beetje anders te doen. Soms zelfs een tikje rebels. Denim staat centraal en daar omheen  innoveren we. We willen de sustainable leader in de markt blijven door op een verantwoordelijke manier te produceren en onszelf constant te challengen.

4 Wat is je persoonlijke drijfveer?
G-Star global laten groeien, vooral in de VS, en de consument kennis laten maken met de unieke waardes en uitingen van het merk.

About Gwenda van Vliet
Gwenda van Vliet is Chief Marketing Officer for G-Star RAW. In this position she is responsible for the long-term brand vision, positioning and global marketing strategy of the brand.
After graduating from the prestigious Design Academy in Eindhoven, The Netherlands, Van Vliet started her career in fashion retail. She gained 15 years of experience working in global marketing leadership functions for Wolford, VF Corporate and Hunkemoeller.
She is specialized in building brands with a consumer centric mind set through authentic brand purpose in a global landscape. Her basis of success is an incredible dose of passion, drive and the ability to combine art with science.
Van Vliet finds her inspiration in the continuous search for creativity, innovation, and an unconventional mindset that is characteristic of G-Star.

PRESENTATIE IN HET KORT
Hardcore habits

Beeld: G-Star Raw

Ons verhaal gaat over een onverwachte samenwerking met gemeenschappelijke waarden en een gezamenlijke missie. G-Star Raw staat voor vakmanschap vanuit rebelse innovatiekracht en La Trappe voor vakmanschap vanuit heritage. De samenwerking tussen het denimmerk en de monniken van La Trappe wordt niet alleen gevoed door een gezamenlijke liefde voor vakmanschap, maar vooral ook door de verantwoordelijkheid die beide bedrijven voelen op het gebied van duurzaamheid en een leefbaardere wereld. In lijn met de samenwerking zal deze presentatie een verrassende combinatie brengen met een duidelijke boodschap.

Hét marketingfestival voor en door marketeers
Op donderdag 16 juni 2022 staan marketeers in de hoofdrol. Topsprekers delen hun eigen verhalen over marketinguitdagingen, die soms geweldig uitpakten en soms wat minder, maar waar je altijd iets van opsteekt. DeFabrique in Utrecht fungeert wederom als ‘festivalterrein’ voor Nima Marketing Day. Koop nu je kaartje met korting!

Nanny Kuilboer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken