Food Agency Brandvuur lanceert CheeseDog-campagne

- Food-en-retail
- 25 jan 2024 @ 08:30
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - MarketingFoodInnovatie
- 25 jan 2024 @ 08:30
- Peter van Woensel Kooy
Na een succesvolle pitch lanceert het op foodmarketing gerichte merk- en campagnebureau Brandvuur de CheeseDog-campagne, met als slogan 'CheeseDog: We couldn’t make it more cheesy!'
Tijdens de jongst leden Horecava werden als onderdeel van de merkintroductie al meer dan 10.000 CheeseDog-samples uitgedeeld.
Modern Icons
De merkontwikkeling en campagne van de CheeseDog zijn naar eigen zeggen geïnspireerd door het creatieve concept 'Moderne Iconen'. Dit idee combineert herkenbare Nederlandse iconen met een eigentijdse, stedelijke uitstraling om alle doelgroepen aan te spreken, van jong tot oud, van Nederlander tot toerist. Bij de ontwikkeling is nadrukkelijk rekening gehouden met de clichématige verwachtingen van de doelgroep en de kaashistorie van Nederland en Vergeer Holland. Het resultaat is een eigenzinnige en opvallende uitstraling van het CheeseDog merk en de campagne.
Credits CheeseDog
De CheeseDog vindt zijn oorsprong in de rijke geschiedenis van Vergeer Holland, een van 's werelds grootste kaasrijpers. Deze kaassnack brengt eeuwenoude kaastradities samen met de drang naar innovatie, wat resulteert in een klassieker met een hedendaagse twist. De CheeseDog is een kaashotdog gemaakt van overwegend kaas, vanzelfsprekend vegetarisch, maar zonder dit nadrukkelijk te benoemen. Het is een nieuw basaal product dat initieel wordt gelanceerd op de Out of Home Markt (OOH). Bij de ontwikkeling van het campagnebeeld heeft een gedreven team van foodspecialisten zich bekommerd om merkidentiteit en het campagnebeeld:
Creative Concept en Art Director: Tijno Verkerke – Bureau Brandvuur
Design: Odette Kramps – Skabelon
Director of Photography: Remko Kraaijeveld
Foodstyling: Eke Marien - Het Kookkantoor
Styling: Marjolein Vonk
Visagie: Ingrid Boekel
Horecava als lanceerplek
De CheeseDog werd als gezegd groots gelanceerd tijdens de Horecava, waar dagelijks meer dan 2000 samples werden uitgedeeld vanuit een foodtruck aan duizenden potentiële klanten. Vergeer Holland spreekt van een weergaloze lancering die heeft geresulteerd in directe orders en opname in diverse assortimenten van OOH-kanalen. De CheeseDog is momenteel verkrijgbaar via OOH-kanalen en zal binnenkort beschikbaar zijn in de retail.
(PvWK)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Aldi start 'Waar liggen de eieren'
- Xenos en Sanny Verhoeven lanceren feelgoodcollectie: 'Happy at...
- Gall & Gall lanceert rosé Bisous van Bas & Nicolette
- Rituals lanceert eerste 'airport Mind Oasis' op Schiphol
- Hema lanceert campagne Het Thuistoilet tegen wc-tekort op...
- Marit van Egmond deelt Albert Heijns succesfactoren met McKinsey
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Let It Rib viert spareribs zonder gene18-04-2025
- [onderzoek] Pasen: Chocola blijft... 18-04-2025
- Retailmedia: La Place lanceert app... 18-04-2025
- Waarom chocolade met Pasen meer is... 17-04-2025
- 'Broodjes van Sam en Joris'... 17-04-2025
- Primark leert jongeren naaien17-04-2025
MarketingTribune Events
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management