SBS kondigt vierde zender aan, voor vrouwen

SBS kondigt vierde zender aan, voor vrouwen
 • Media
 • 14 nov 2013 @ 21:32
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • Televisie

SBS Broadcasting gaat een vierde tv-zender lanceren. Dat maakt het mediaconcern vanavond bekend tijdens haar winterpresentatie voor zakenrelaties in de Amsterdamse Gashouder. Het gaat om 'een echte vrouwenzender'.

Deze nieuwe (digitale) zender komt als aanvulling op de bestaande drie kanalen SBS6, Net5 en Veronica. Drecteur televisie Remko van Westerloo onthulde het nieuws in een podiuminterview met Beau van Erven Dorens. De naam hield hij angsvallig geheim om een nieuw 'naam-debacle' zoals met Yorin te voorkomen. 

Het gaat om een zender die een vrouwelijk profiel heeft en begin volgend jaar wordt gelanceerd, aldus Van Westerloo. SBS Broadcasting liet enkele jaren geleden al doorschemeren met een vierde zender te willen komen. Het bedrijf heeft met Net5 trouwens al een 'echte vrouwenzender' in huis. 

Op de winterpresentatie gaf Talpa-topman John de Mol ook een inkijkje in het nieuwe tv-programma Utopia. Dat wordt Big Brother 'in overdrive': vijftien mensen worden 'gedumpt' op een verlaten gebied in Nederland waar zij samen een compleet bestaan moeten opbouwen. Een jaar lang worden er 24 uur per dag opnames gemaakt die allemaal via geavanceerde technologie worden ontsloten op internet. Utopia moet het nieuwe paradepaardje van SBS6 worden. 

Andere programma's die in de Gashouder aan adverteerders en mediabureaus werden gepresenteerd, waren onder meer Fashion Planet, Ton van Royen's 'Het is wel je kind' en de reality show met ex-voetballer Andy van der Meyden. Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken