Austin/Texas Calling: #SXSW010 over about.me, video en Wifi kostuum

Austin/Texas Calling: #SXSW010 over about.me, video en Wifi kostuum
 • Online
 • 11 mrt 2014 @ 08:56
 • Link
 • Redactie Online
  Redactie Online

  Redactie
  MarketingTribune
 • MuziekMediaInteractie

Anne Marie Hazenberg en Anita Lussenburg van NewMediaBrains verslaan op geheel eigen wijze het 5 daagse SXSW congres in Austin Texas. Dé laatste trends & ontwikkelingen op het gebied van online, interactive en socialmedia. #SXSW heeft een aantal interessante investeerders geboekt die deze week hun ervaringen met technology start ups met ons delen. Het verhaal van Tony Conrad intrigeerde @AMH010 en @AnitaLussenburg vandaag. Hij sprak over de online identiteit van mensen / ondernemers. Conrad is als investeerder nauw betrokken bij (technology) start ups zoals WordPress, MakerBot, High Fidelity en Blue Bottle Coffee. Z’n meest recente start up is het snel groeiende about.me

Volgens Conrad vult about.me de gap tussen Facebook en LinkedIn en geeft het je de kans om jouw identiteit te profileren zoals jij dat zelf wilt (i.p.v. zoals de templates van sociale media jou voorschrijven). Het groeiende gebruik van about.me (in januari 2013 4 miljoen, in januari 2014 178 miljoen pageviews) lijkt zijn mening te onderschrijven.
Het succes zit volgens Conrad o.a. in de magie dat about.me heel snel overeenkomsten tussen mensen laat zien. En omdat je zelf kan bepalen wat er over jou gezegd wordt zijn die overeenkomsten ook zoals je ze zelf graag ziet. Dat is op andere sociale netwerken wel anders. Conrad noemde als voorbeeld Facebook waarbij andere mensen foto’s op jouw timeline posten die jij niet per definitie in jouw profiel wilt zien. Ook de services waarmee je via single sign-on van Facebook inlogt komen, of je het wil of niet, op jouw timeline.
De man die heilig geloofde in de founders van WordPress is ervan overtuigd dat dit een magische tijd is voor de online wereld. De smartphone (die slechts 7 jaar bestaat) heeft alle mogelijke barrières geslecht, alles wordt opnieuw uitgevonden. Dat biedt enorme mogelijkheden. We zijn erg benieuwd!


The Medium is the Message
Dinsdag stond ons bezoek aan #SXSW vooral in het teken van online video. Dat begon met de woorden van de legendarische Marshall McLuhan (1911- 1980): The Medium is the Message. Als die woorden ergens van toepassing zijn is het wel op video of bewegend beeld. Het is immers zo dat 1 minuut video content evenveel zegt als 1,8 miljoen woorden .
McLuhan heeft een aantal basisprincipes:
- Denk vooruit: blijf niet hangen bij bestaande trends en denk verder
- Bewustzijn & verantwoordelijkheid zijn van wezenlijk belang om onze toekomst te begrijpen
- Anticiperen geeft je controle over de veranderingen
- Geef weerstand op en laat je geest vooruitgaan op de veranderingen
Deze principes gelden natuurlijk niet uitsluitend voor video. Ze gaan ook op voor alle andere communicatievormen.


5P’s bij Online Video
Wat zijn de 5 P’s die bij online video van essentieel belang zijn:
• Production & Video Management: wat is het doel van je video
• Packaging: denk daarbij aan Metadata, Player, Call to Action, Pre-Roll, Sharing mogelijkheden, Tags, Play-lists, formaten
• Publishing: waar ga je jouw video publiceren (company site, social media, YouTube, Mobile Apps, Podcasts, netwerken, intranet, HTML 5 players)
• Promotion: zorg dat je video gezien wordt (Social media, PR aankondigingen, wedstrijden, email marketing, In App links (zie ook de Incrowd App waarin NewMediaBrains de content van SXSW publiceert)
• Profit: wat doet je doelgroep met de video en wat kost het je (TCVO)?
Zodra je met online video aan de slag wilt kom je al snel op de discussie of je zo’n productie door een professional moet laten doen of dat je zelf ook aan de slag kunt. Daarover ging de sessie die we later op de dag hebben bijgewoond. Hieronder in een paar lijstjes wat de voordelen en nadelen van externe productie en interne productie zijn:
1. Voordelen van het inzetten van een Pro:
- ze hebben de kennis
- ze hebben kortingen
- het scheelt de tijd die je anders van je eigen mensen zou vragen
- ze beschikken over de modernste apparatuur
- soms hebben ze ook kanalen waar je de video kunt publiceren
2. Nadelen van het inzetten van een Pro:
- ze zijn minder betrokken
- ze zijn niet ad hoc beschikbaar (soms kan actualiteit een goede aanleiding voor een viral zijn)
- ze maken wat je met hen afspreekt, niet meer en niet minder
- de producers hebben nauwelijks kennis van je merk, je klanten en je product
- de kosten
3. Zelf video’s maken:
- de in house productie van een video gaat meestal veel sneller
- de kosten blijven beperkt
- je kunt met beperkte middelen veel bereiken (ter info, de filmpjes van NewMediaBrains over SXSW zijn volledig met een i-Phone gefilmd, bewerkt en gepubliceerd!)
- je kunt altijd aan de slag
- met elk type video
- de kosten voor de benodigde middelen vallen heel erg mee
Productie Studio in je binnenzak
We bezochten ook nog de exhibition van #SXSW vandaag en daar liepen we tegen een heel leuk product aan. De startup Olloclip heeft heel betaalbare lenzen waarmee je je i-Phone voorziet van fish-eye, telelens en macrolens.
Ook de video rig voor de i-Phone waarmee @AMH010 over #SXSW liep oogstte veel bewondering. Nog zo’n handige tool waarmee je van je i-Phone een volledige productiestudio in je zak hebt.
Het vraagt wel wat kennis en oefening om leuke online video’s te maken maar daar helpen we je graag mee!


Nederlandse innovatie @SXSW
Je komt op #SXSW ontzettend leuke mensen met geweldige innovatieve produkten en ideeën tegen. Zo liepen @AMH010 en @AnitaLussenburg vandaag letterlijk Borre Akkermans tegen het lijf, een bekende Nederlandse modeontwerper die technologie omarmt en daar zijn esthetische ideeën en kwaliteiten aan toe wil voegen. Borre loopt op #SXSW in zijn BB-suit. Een opvallend ontwerp van opvallend materiaal met geavanceerde technische mogelijkheden. De stof is ontstaan uit een project met de TU Delft en was eigenlijk bedoeld voor matrassen. In de stof zit koperdraad geweven waarmee allerlei technologische oplossingen aan het pak zijn toegevoegd. Zo beschikt de BB-suit over ingebouwde GPS en ingebouwde Wifi.
Borre ziet enorme mogelijkheden om Wearables echt mooi en bruikbaar te maken en hoopt dan ook de komende jaren samen met technologie bedrijven bijzondere producten te maken. Wat ons betreft mogen er meer ontwerpers, net als Borre, zich druk maken over hoe technologie ook draagbaar en vooral mooi of leuk kan worden.


 Redactie Online

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken