[branded content] Generatieve AI als onmisbaar hulpmiddel in jouw werkroutine

[branded content] Generatieve AI als onmisbaar hulpmiddel in jouw werkroutine
 • Online
 • 29 jan 2024 @ 07:23
 • Link
 • Sales
  Sales


  BBP Media
 • Geen tag
 • 29 jan 2024 @ 07:23
 • Sales

Ontdek de impact van generatieve AI op marketingbanen en de opkomst van innovatieve toepassingen, waaronder de Humane AI Pin. Leer hoe je je als marketeer kunt onderscheiden met diepgaande kennis en slim gebruik van AI, en vind praktische tips in het Digital Marketing Trendrapport 2024.

Nieuwe technologische ontwikkelingen, met name generatieve AI, kennen een ongekend snelle adoptie. Marketeers integreren deze technologie nu al regelmatig in hun dagelijkse taken, variërend van het samenvatten van webinars tot het genereren van creatieve ideeën voor e-mailonderwerpen. Ook het verkennen van B2B persona's in specifieke sectoren en het verfijnen van teksten met behulp van een schrijfcoach behoren tot de veelzijdige toepassingen. De opvallende trend tekent zich af: AI groeit uit tot een onmisbare assistent, jouw vaste co-piloot in verschillende facetten van jouw werkzaamheden.

Integratie van Generatieve AI in Bestaande Platforms

De groeiende populariteit van generatieve AI gaat hand in hand met een golf van nieuwe tools en de integratie van AI-technologie in bestaande platforms. Bekende voorbeelden zijn onder andere Adobe Firefly, Salesforce Einstein, Hubspot's ChatSpot, SAP's co-pilot, LinkedIn post suggestions en het Azure Cloud-platform. In een interview voor het Digital Marketing Trendrapport 2024 deelde Charida Dorder, een expert op het gebied van AI in marketing en docent bij Beeckestijn, haar inzichten over deze integratie. Ze benadrukt: "De trend is overduidelijk gericht op integratie. Bijna elke marketingtechnologieleverancier heeft AI-mogelijkheden al ingebouwd in hun producten of heeft plannen hiervoor. Bedrijven geven duidelijk de voorkeur aan geïntegreerde oplossingen boven het beheren van meerdere losstaande tools met individuele abonnementen. Ik verwacht dat er tegen eind 2024 een verschuiving zal plaatsvinden, waar bestaande geïsoleerde tools worden overgenomen of samengevoegd tot meer alles-in-één oplossingen."

De Opkomst van de Multimodel Revolutie in AI-co-pilots

De versnelling van AI als co-piloot vindt plaats door de integratie van diverse modellen. In plaats van zich uitsluitend te verlaten op een imposant large language model (LLM), worden nu alle modellen met elkaar samengebracht. De input is niet meer beperkt tot text-to-text; het omvat nu anything-to-anything, wat kan variëren van tekst, spraak, afbeeldingen, video tot code.

Vernieuwende Toepassingen van Gekoppelde LLM's

Het verbinden van Large Language Models (LLM's) opent de poort naar een ongekend scala aan innovatieve toepassingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder andere:

 • Herkenning en suggesties voor oplossingen bij CV-ketel foutcodes.
 • Identificatie van de houdbaarheid van kruiden.
 • Een voorstel voor een ideale reis door Japan op basis van een gezinsfoto.
 • Creatie van een recept en het bestellen van ontbrekende ingrediënten via de AH App op basis van een foto van de koelkastinhoud.
 • Instructies voor het opzetten van een tent gebaseerd op een foto van de tentzak.

Het tempo van verandering is ongekend, en toekomstige generaties zullen mogelijk met nostalgie terugblikken op een tijdperk zonder AI. Het zoeken naar content wordt vervangen door directe en snelle hulp, waardoor vragen als "Maar huh, pap, hoe wist jij vroeger hoe je een lekke band moest plakken?" tot nostalgie leiden.

Jouw Persoonlijke Co-piloot: De AI Pin van Humane in 2024

Begin 2024 komt de langverwachte AI Pin van Humane op de markt, waarmee je door middel van spraak met Large Language Models kunt communiceren. Verwacht wordt dat er talloze nieuwe mogelijkheden zullen ontstaan, waarbij je AI kunt inzetten als jouw persoonlijke hulp. Charida is vol verwachting over deze nieuwe generatie persoonlijke assistenten. In haar interview illustreert ze bijvoorbeeld het volgende scenario: Stel je voor dat je een verjaardagsfeest moet organiseren. Je zegt eenvoudigweg tegen je AI-agent: 'Ik heb een verjaardag met 30 gasten; 10 vegetariërs, 5 veganisten, de rest eet alles. De kinderen moeten cadeautjes krijgen. Maak een boodschappenlijstje en zorg dat alles op vrijdag wordt bezorgd.' Waar je de spullen vandaan haalt – Albert Heijn, Lidl of een speelgoedwinkel – maakt dan niet meer uit.

De Impact van Generative AI op Marketingbanen

Stelt generative AI een bedreiging voor ons als marketeers? Een veelgehoorde uitspraak in 2023 was: "AI vervangt jou niet, maar marketeers die slim gebruikmaken van AI, vervangen wel degenen die dat niet doen." Dat is deels waar. Veel taken die voorheen werden uitbesteed aan freelancers, kunnen nu daadwerkelijk efficiënter en goedkoper worden uitgevoerd door AI. Het is begrijpelijk dat freelancers, bureaus en specialisten op het gebied van copywriting, design, vertalingen, fotografie en studioproducties zich zorgen maken, zoals blijkt uit de eerste onderzoeken die een aanzienlijke daling in de vraag naar freelancers binnen de marketingsector laten zien.

Om je te onderscheiden, is vakkennis essentieel. Om AI slim in te zetten, heb je diepgaande kennis van jouw vak nodig, zowel qua input (het maken van goede prompts) als qua output (het beoordelen en aanscherpen van de kwaliteit). Een bekwame marketeer herkent onmiddellijk een blog die met behulp van een matige prompt is geschreven; de tekst is vaak te vaag, te algemeen en de zinsopbouw verraadt dat AI in het spel is.

Wil je weten hoe je goede prompts schrijft? In het Digital Marketing Trendrapport 2024 vind je een AI-Prompting Cheat Sheet. Het lijkt erop dat AI als jouw co-piloot de toekomst is. Het kan je ondersteunen in verschillende facetten van je dagelijkse werk. Het marketingambacht verdwijnt absoluut niet, maar ondergaat wel ingrijpende veranderingen.

Lees het artikel

Make impact

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar gratis kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij of download een van de whitepapers. #kennisdelen

Sales
 • Sales

 • Werkt bij: BBP Media
 • Functie:
 • Website:
 • Profiel »

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken