All Blacks starten #BackBlack voor rugby WK19

All Blacks starten #BackBlack voor rugby WK19
  • Sponsoring
  • 1 aug 2019 @ 10:48
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • SportmarketingFan

Over 50 dagen start het WK rugby in Japan. Heersend wereldkampioen Nieuw Zeeland grijpt de aanloop aan om fans te activeren middels hashtag #BackBlack. Air New Zealand lanceert een speciale rugby-inflight commercial.

De beste deelnemer krijgt twee tickets voor de finale, waarbij het kennelijk logisch is of tenminste de verwachting dat team All Blacks van Nieuw Zeeland daar ook in staat. De bedoeling is via de speciale AllBlacks-rugby WK site voor 30 augustus 2019 je beelden te uploaden, waaruit blijkt dat je waar ook ter wereld het Nieuw Zeelandse team steunt ('#Back Black'). De eerste oogst is al te zien. Ook worden fans uitgenodigd hun profielfoto op hun sociale media te vervangen door dit Haka Man-icoon. Om de aftrap over 50 dagen te vieren, deelt het team vandaag alvast deze 50 redenen op je op het WK rugby in Tokyo te verheugen. Hoofdsponsor Adidas helpt bij de merchandising, zo ook Adidas Nederland. Tweede hoofdsponsor van het team is verzekeraar AIG.

Maori haka
Typisch Nieuw Zeelandse sponsors zoals Air New Zealand haken tegelijkertijd in op het naderende WK. Ziehier op Facebook hun WK-film met safety instructions met de All Blacks. De All Blacks zijn beroemd door hun 'Haka', een imponerende maori-krijgsdans die voorafgaand aan elke rugbymatch wordt opgevoerd (zie video onder). In Nederland wordt nog weinig door merken, horeca en media ingespeeld op dit titanen-toernooi, dat zich kenmerkt door sportiviteit, kracht, spectakel en respect voor de scheidsrechter.

Geweldige rugbystijl
Geen tuttige schijnbewegingen om een penalty te krijgen of irritant, overbetaald diva-gedrag, zoals we bij voetbal gewend zijn. De All Blacks zijn bij veel Nederlanders populair wegens hun krijgsdans, door hun geweldige rugbystijl en hun diverse team dat samen al vaak het internationaal kampioenschap bij elkaar vocht. Op welke Nederlandse media de wedstrijden te zien zijn, is nog onbekend. Exploitanten denken dat rugby hier niet speelt en laten een potentiële kijkersschaar links liggen. Dan stemmen we wel af op buitenlandse zenders. Na een oefenwedstrijd tegen Tonga op eigen bodem, spelen de All Blacks op 6 oktober 2019 hun eerste WK-wedstrijd in Japan tegen het nationale rugbyteam van Namibië.
(PvWK)


Aankondiging match tegen Tonga


Beeld uit de AB-webshop



Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken