EY slokt VODW op

EY slokt VODW op
 • Bureaus
 • 16 jul 2018 @ 10:30
 • Link
 • Redactie Bureaus
  Redactie Bureaus

  Redactie
  MarketingTribune
 • MarketingZakelijkStrategie

EY neemt marketing-adviesbureau VODW over. Het versterkt daarmee zijn positie in de Nederlandse adviesmarkt. Onder de naam EY VODW zetten de 100 medewerkers van VODW de adviesdiensten voor strategische marketing, klantgerichte innovatie en digitale transformatie voort.

De bundeling van expertise, sectorkennis en netwerken biedt klanten een breder palet aan diensten, aldus beide partijen. De Nederlandse adviespraktijk van EY groeit door deze overname naar ruim 400 professionals en een omzet van ongeveer 70 miljoen euro.

Barend van Doorn, advisory leader van EY Nederland: 'VODW is in de Benelux een partij van wereldklasse en samen met ons gaan zij de wereld veroveren. De consultants van VODW behoren tot de top van de markt en zijn erkende specialisten op het gebied van klantgerichte innovatie en digitale transformatie. De overname van VODW is een verrijking voor EY en een logische volgende stap binnen de strategie van EY om in Nederland marktleider te worden op het gebied van digitale transformatie. Samengaan met deze marktleider onderstreept de continue focus van EY op innovatie.'

Breder dienstenpakket

EY vult in Nederland het eigen dienstenpakket aan met diensten op het gebied van: strategie en innovatie, customer experience, commerciële organisatieontwikkeling, digitale transformatie, data science & customer intelligence en marketingtechnologie. Hiermee sluit EY Nederland aan bij de ontwikkelingen in andere Europese landen waar het concern deze digitale diensten al aanbiedt aan klanten.

Voor VODW betekent het netwerk van EY nieuwe mogelijkheden voor groei. Patrick Ruijs, managing partner van VODW: 'Deze stap gaat ons helpen om de BV Nederland nog klantgerichter en innovatiever te maken.  Wat we nu goed doen in een paar landen kunnen we straks wereldwijd aanbieden aan onze klanten. EY omarmt onze snelle, creatieve en ondernemende cultuur en deze gaan we delen met onze nieuwe collega’s. Onze consultants blijven voorlopig werken vanuit ons pand in Leusden.'

Het huidige management van VODW blijft verbonden. MarketingTribune-columniste Beate van Dongen Crombags, Marcel van Brenk, Patrick Ruijs en Maton Sonnemans worden partner bij EY.


Zie ook de film van de nieuwe combi hieronder.Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken