VEA maakt €2 miljoen reclamebudget vrij

VEA maakt €2 miljoen reclamebudget vrij
  • Bureaus
  • 1 mei 2020 @ 11:12
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Campagnes

Branchevereniging VEA lanceert een nieuwe campagne waarmee het sociale initiatieven ondersteunt en faciliteert. De campagne start vandaag met een commercial voor NLvoorelkaar met de spelers van het Nederlands Elftal in de hoofdrol.

Beeld: still uit NLvoorelkaar-commercial.

De campagne betreft een samenwerking met mediapartners RTL, Talpa, DPG, Mediahuis, Ster, Exterion Media en Ocean Outdoor en het Nederlands Elftal en Rico Verhoeven. Bureaus die meewerken zijn Czar, Fresh Bridge, Helden Media, Lijm Amsterdam, Monaerk, Qontent Matters, UM en 2twintig PR.

Het idee gaat als volgt in zijn werk: corona-initiatieven kunnen hun hulpvraag of aanbod gratis plaatsen op online marktplaats nlvoorelkaar.nl. Hiermee komen ze in aanmerking voor een eigen tv-commercial, buitenreclame of printadvertentie. De topsporters selecteren hun favoriete initiatief, waarna de aangesloten reclamebureaus en mediapartijen de advertentie gaan produceren met de sporters in de hoofdrol.

De campagne start vandaag met een commercial voor NLvoorelkaar (zie onder) met als doel om het platform meer zichtbaarheid te geven. In de commercial spelen de spelers van het Nederlands Elftal de hoofdrol en spreken ze hun steun uit voor het vrijwilligersplatform. De commercial wordt uitgezonden op de zenders van RTL en Talpa en is te zien in outdoor-uitingen in de grote steden.

Na deze commercial volgt een tweede, met Rico Verhoeven. De eerstvolgende projecten zullen vanaf half mei zichtbaar zijn. In totaal wordt er naar verwachting meer dan 2 miljoen euro reclamebudget weggegeven, aldus de VEA.

Talmon Kochheim, directeur VEA, zegt: 'Het coronavirus en de daaruit voortvloeiende maatregelen hebben ook de reclamebranche hard geraakt. Campagnes staan on hold, commercials kunnen niet worden geproduceerd en veel adverteerders houden de hand op de knip. Hierdoor hebben bureaus meer tijd en de media minder reclame-inkomsten en blijft er zendtijd en advertentieruimte over. Een paar voortrekkers binnen onze brancheorganisatie hebben daarom de krachten gebundeld voor een initiatief dat naadloos past in deze nieuwe tijd: het ondersteunen van sociale initiatieven met gratis commercials en advertenties.'



Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken