Accenture benoemt Rob Knigge tot Country MD Nederland

Accenture benoemt Rob Knigge tot Country MD Nederland
 • Bureaus
 • 27 nov 2023 @ 10:46
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • IntroductiePersonalia

Accenture heeft Rob Knigge benoemd tot Country Managing Director (CMD) voor Nederland, effectief vanaf 1 december 2023. Nicole van Det, die eerder de rol van CMD bij Accenture Nederland bekleedde, is toegetreden tot het Global Management Committee (GMC) van Accenture.

Accenture heeft Rob Knigge benoemd tot Country Managing Director (CMD) voor Nederland, effectief vanaf 1 december. Nicole van Det, die eerder de rol van CMD bij Accenture Nederland bekleedde, is toegetreden tot het Global Management Committee (GMC) van Accenture.

Rob Knigge's ambitie voor Accenture Nederland 
Rob Knigge (foto boven), met een indrukwekkende carrière bij Accenture sinds 2000, neemt per 1 december 2023 het stokje als Country Managing Director in Nederland over. Knigge, wiens eerdere rollen leiderschap in de sectoren Financial Services, Health & Public Services en Products omvatten, is vooral bekend om zijn expertise in Industry Consulting, Technology en grote transformaties. 'Het is een grote eer om deze verantwoordelijkheid op me te nemen. Mijn doel is de stevige groei die Nicole heeft ingezet te versnellen en om onze klanten en medewerkers naar nieuwe hoogten van succes te leiden', zegt Rob Knigge. Nicole van Det over de benoeming van Knigge: 'Rob's unieke inzicht in de behoeften van onze klanten, zijn uitgebreide ervaring met digitale transformaties en zijn bewezen vermogen om groei te realiseren, maken hem de perfecte kandidaat om onze ambities in Nederland waar te maken.'

Nicole van Det in wereldwijde board
Na een periode van 2,5 jaar waarin Van Det volgens de consultants significante groei realiseerde bij het Nederlandse kantoor, is zij begonnen aan een nieuwe uitdaging. Van Det heeft nu de verantwoordelijkheid voor het stimuleren van de groei van toonaangevende bedrijven die in Europa actief zijn en maakt deel uit van Accenture’s Global Management Committee (GMC). Het GMC is volgens Accenture verantwoordelijk voor de richting, strategie en investeringsbeslissingen. De benoeming van Van Det onderstreept de groeiende rol en het toenemende belang van Nederland in de wereldwijde strategie van Accenture. Bovendien leidt Van Det het wereldwijde account voor een van de grootste consumentengoederenbedrijven ter wereld. 'Deze rol binnen het GMC stelt mij in staat om de potentie van technologie optimaal te benutten, onze klanten nog beter te ondersteunen en zodoende de impact van Accenture in Europa te versterke', zegt Nicole van Det. 
(PvWK)

De nieuwe internationale topvrouw Nicole van Det

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken