Efteling brengt voorleessprookjes op nieuwe manier tot leven

Efteling brengt voorleessprookjes op nieuwe manier tot leven
 • Content
 • 10 jul 2024 @ 10:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • CampagnesStorytelling

Met de lancering van de Wonderlijke Voorleessprookjes wil de Efteling het voorlezen stimuleren door de sprookjeservaring van het Sprookjesbos naar de huiskamer te brengen.

Ter ere van De Dag van het Sprookje op 7 juli, lanceert de Efteling Wonderlijke Voorleessprookjes, een innovatie die het voorlezen van sprookjes naar een nieuw niveau tilt. In een online omgeving kunnen ouders de bekende sprookjes voorlezen, begeleid door de originele en herkenbare geluiden uit het Sprookjesbos.

De Wonderlijke Voorleessprookjes zijn ontworpen om ouders te stimuleren om de bekende sprookjes voor te lezen. De originele en herkenbare geluiden uit het Sprookjesbos, die hoorbaar zijn tijdens het lezen, maakt het voorlezen nog leuker. Geluiden zoals het gelach van het volk wanneer de keizer in zijn blootje verschijnt, het geluid van een schaar wanneer de buik van de wolf wordt opengeknipt om Roodkapje te redden, en de heks uit Hans & Grietje die zich afvraagt wie er aan haar huisje knabbelt, zorgen voor een levendige en meeslepende voorleeservaring. Bovendien is het voorlezen educatief waardevol doordat het bijdraagt aan de woordenschat en verbeelding van peuters en kleuters.

Via een online omgeving wordt een hoorspel gecreëerd in de eigen huiskamer.
Iedereen kan de bekende sprookjes voorlezen vanaf de website van de Efteling via een telefoon of tablet. Wie de microfoon van de telefoon of tablet daarbij openzet, activeert de interactieve geluiden om een waar hoorspel te creëren. Een grote stimulans om de eeuwenoude sprookjes voor te lezen en opnieuw te ontdekken. De online omgeving maakt het mogelijk om op elk moment en op elke plek van de sprookjes van de Efteling te genieten, of het nu thuis is of op vakantie.

Efteling biedt zeven korte versies van de populaire sprookjes aan. Waaronder Hans & Grietje, Roodkapje en Sneeuwwitje. De Wonderlijke Voorleessprookjes zijn vanaf nu voor te lezen via de website van Efteling.

Marketing- en communicatiebureau Fama Volat ontwikkelde het concept en coördineerde in samenwerking met Genius Voice de implementatie van de voice-technologie.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken