Pepsi Max start video-mapping op Zwarte Cross

Pepsi Max start video-mapping op Zwarte Cross
 • Food-en-retail
 • 18 jul 2019 @ 15:21
 • 16548 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

Pepsi Max heeft de primeur om als eerste merk op een festival video-mapping toe te passen. Dit is het gevolg van een nieuw partnership met De Feestfabriek.

Hierdoor wordt merkhouder Vrumona opnieuw sponsor en exclusieve fris- en waterleverancier van de vandaag gestarte Zwarte Cross en van 'het meest relaxte festival van Nederland' Mañana Mañana. Pepsi Max staat bekend om de link met muziek en is de sponsor van de ‘Dansvloer’ bij de aankomende editie van de Zwarte Cross.

Bob-campagne

Hier wordt dit jaar extra beleving aan toegevoegd door gebruik te maken van video-mapping. Zodra de zon ondergaat, wordt een groot scherm zichtbaar op de achterkant van het podium van de Dansvloer. Op dit scherm ziet de bezoeker een geïllustreerde en interactieve Soda Factory. Dit is een projectie waarin van alles gebeurt. Bezoekers kunnen elders op het terrein poseren voor een green screen en worden vervolgens live geprojecteerd in deze Soda Factory.

Daarnaast is Rivella dit jaar aanwezig met een grote Bob-campagne. Elke bezoeker die een Bob stempel haalt en nuchter het terrein verlaat krijgt een blikje Rivella mee voor onderweg.

100% gerecycled Pet 

Het gebruik van plastic bekers is dit keer een belangrijke focus in de samenwerkingsovereenkomst. Ferry Poppegaai, directeur OOH van Vrumona: 'Pet-plastic is een grondstof en geen afval. De Petbekers en -flesjes op festivals belanden doorgaans in het restafval. Hierdoor kunnen ze niet tot nieuwe plastic bekers en/of flessen worden verwerkt. Om van plastic nieuwe bekers en flessen te maken, is een schone stroom van Pet-afval cruciaal. Om dit te realiseren  gebruiken wij dit jaar transparante gerecyclede Petbekers, zonder logo van één van de Vrumona frisdrankmerken.'

Deze Petbekers kunnen weer verwerkt worden tot een nieuwe beker, een mechanisme dat ook wel ‘Food Approved Recycling’ genoemd. Ook vindt Vrumona het belangrijk dat bezoekers hun bekers niet op de grond gooien. Daarom worden zowel de bekers als de Petflessen apart ingezameld in speciale bakken.
(PvWK)

Fotocredit: beeld van de Soda Factory die geprojecteerd gaat worden op de Zwarte Cross.

Video hieronder: branded content met Zwarte Cross-mascotte tante Rikie.Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken