Aspergetelers en horeca verenigd om seizoen te redden

Aspergetelers en horeca verenigd om seizoen te redden
 • Food-en-retail
 • 8 apr 2020 @ 08:32
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

De gesloten deuren van horeca in Nederland betekenen ook een aderlating voor aspergetelers in Nederland. Via aspergesvandeteler.nl bestel je nu verse asperges bij horeca in de buurt.

Het aspergeseizoen, ook wel 'de komst van het Witte Goud' genoemd, van 2020 valt precies samen met de maatregelen rondom het coronavirus. En zeker het begin van het seizoen is cruciaal, als bijna de helft van de oogst van veel aspergetelers naar restaurants en eetcafés gaat. Reden voor horeca en telers om de handen ineen te slaan met de site aspergesvandeteler.nl, die verse asperges bij horeca in de buurt biedt.  De restaurants zijn omgebouwd tot winkel of  bezorgen speciale aspergemenu’s bij jou thuis.

Massaal bestellen van Witte Goud
Geert Leijen, eigenaar Ibeo, een boekhoud- en administratiekantoor voor horeca, en initiatiefnemer Asperges van de Teler: 'Zowel voor horeca-ondernemers als hun toeleveranciers komen de maatregelen keihard aan. En dit geldt ook voor de aspergetelers met hun toch al korte seizoen en kwetsbare verse producten. Vandaar dat we in sneltreinvaart dit initiatief op hebben gezet om de schade voor telers en horeca-ondernemers te beperken. We hopen dan ook dat mensen massaal gaan bestellen via de site.'

Hoe het werkt
Via aspergesvandeteler.nl kun je asperge verkooppunten bij jou in de buurt vinden. Dit kunnen restaurants zijn die omgebouwd zijn tot winkel waar je verse asperges kunt kopen. Maar er zijn ook asperge verkooppunten die een volledig aspergemenu aan huis leveren; inclusief wijntje, gekookte eieren, aardappels, ham en lekkere (boter)saus. Asperges van de Teler is een platform dat de horecaondernemer koppelt aan liefhebbers die asperges willen bestellen. Zowel de betaling als de bezorging worden verzorgd door het verkooppunt. 

Over het initiatief
De initiatiefnemers van Asperges van de Teler doen dit vrijwillig en uit liefde voor de horeca én verse asperges uit het Zuiden. Asperges van de Teler wordt onder andere gesteund door gesteund door boerenorganisaties ZLTO en LLTB, en Koninklijke Horeca Nederland regio Brabant.

Meer deelnemers welkom
Inmiddels hebben meer dan 50 restaurants, eetcafés, cateraars en telers door het hele land zich aangemeld. Onder hen ook bekende chefs zoals Freek van Noortwijk en biologische aspergetelers als Erik Verhoeven uit Cromvoirt. Op de genoemde website aspergesvandeteler.nl vind je  meer informatie over de verkooppunten en de telers. Daarnaast kunnen horecaondernemers  en telers zich via de site melden als ze zich aan willen sluiten bij dit initiatief.
(PvWK, beeld: Dirk Schumacher, Pixabay)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken