Sushi Point zet vegan sushi op de kaart

Sushi Point zet vegan sushi op de kaart
 • Food-en-retail
 • 6 apr 2021 @ 06:53
 • 6047 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

Take-away sushi-keten Sushi Point bezorgt vanaf nu ook de plantaardige fijnproever een glimlach. Op het menu kiezen zij vanaf nu uit vijf gerechten bereid met plant-based vis, van het snel groeiende Nederlandse merk Vegan ZeaStar.

Hiermee zet Sushi Point, met 32 vestigingen, de toon als eerste grote keten met echt lekkere vegan versies van Japanse visgerechten – en kan nu echt iedereen zich verheugen op de bekende zwarte doosjes. Nieuw zijn de varianten vegan Lemon Ebi en Spicy Zalmon.

Plantaardige vis?
Sashimi is een traditioneel Japans gerecht van dungesneden rauwe vis dat immens populair is geworden in de Westerse wereld. Door de slechte ecologische reputatie van tonijn en zalm is sashimi echter steeds meer omstreden. Een plantaardig alternatief van hoge kwaliteit betekent een doorbraak voor sushi, sashimi en nigiri, en de visopvolgers van Vegan ZeaStar gooien hierom internationaal hoge ogen. 'Zo werd in 2020 Vegan ZeaStar No Tuna sashimi bekroond met een Peta Vegan Food award in Duitsland. Tot in Japan worden de alternatieven geroemd om de vis-eigen structuur en smaak', meldt het plantbased merk trots.

Vraag naar plant-based door het dak 
Deze ontwikkeling gaat verder dan sushi alleen. De interesse in 100% plantaardige producten neemt wereldwijd in rap tempo toe. Consumenten hebben daar diverse redenen voor: de eigen gezondheid, ecologische voetafdruk verkleinen, niet willen bijdragen aan overbevissing, en meer recent: het risico van overspringende virussen van dier op mens. In de supermarkt is het plantaardige aanbod daarom de laatste jaren sterk gegroeid en zal na verwachting in de komende vijf jaar verdubbelen. De horeca loopt iets achter, maar ook hier beginnen grote spelers in te haken op de nieuwe vraag.

Internationale gamechangers
Vegan ZeaStar is een van de revolutionaire merken van Vegan Finest Foods. Naast Nederland groeit de vraag naar hun producten ook in het buitenland, onder andere in Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Voor zowel Vegan Finest Foods als Sushi Point is een belangrijke voorwaarde om in de keuze voor plantaardig geen concessies te doen aan smaak en textuur. Ècht lekkere vegan gerechten dus. Ze zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle Sushi Point vestigingen.
(PvWK)


Over Vegan ZeaStar 
'Vegan ZeaStar (voorheen SeaStar) producten worden gemaakt door Vegan Finest Foods: een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. Meer info klik hier.' Meer over Sushipoint is hier te vinden.'

(bron: VFF)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken