De Groene blaast overname Opzij af

De Groene blaast overname Opzij af
 • Media
 • 30 dec 2013 @ 09:42
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • Print

Opzij wordt niet overgenomen door De Groene Amsterdammer. Door het vertrek van directeur Teun Gautier staakt de uitgeverij alle gesprekken over een eventuele overname. Dat blijkt uit een reactie van Sijbolt Noorda, voorzitter van het bestuur van De Groene Amsterdammer.

De vrijdag opgestapte Gautier was de grote gangmaker achter een eventuele overname van Opzij, het maandblad dat onlangs door Weekbladpers Groep in de etalage werd gezet. 'Wij hebben de uitgever en Stichting Opzij laten weten dat wij niet verder op dat spoor gaan', zegt Noorda in de Volkskrant. 'Ik weet niet wat ze verder bij de Weekbladpers gaan doen, maar wij gaan ons daar in ieder geval niet voor aanmelden.'

Vrijdag werd bekend dat Gautier per direct terugtreedt na interne kritiek op een kortdurende lening die hij in het voorjaar van 2012 verstrekte aan Edwin de Roy van Zuydewijn. De redactie van De Groene kwam achter deze transactie tijdens de productie van een artikel over de ex-man van prinses Margarita. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken