Online Radio Awards voor Veelo, Veenstra en Mol

Online Radio Awards voor Veelo, Veenstra en Mol
 • Media
 • 5 sep 2018 @ 00:30
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • AwardsContentDigitaalRadio

De winnaars van de allereerste OnIine Radio Awards zijn dinsdagavond bekend gemaakt. De prijs voor Beste Online Radiostation ging naar Grand Prix Radio, met F1-commentator Olav Mol. TPO won twee prijzen.

De OnIine Radio Awards zijn een nieuwe prijs, die concurreert met de eveneens nieuwe Podcast Awards. Opmerkelijk: die andere awards werden precies een dag eerder uitgereikt, met eveneens Michiel Veenstra als een van de winnaars.

Beste Online Radiostation: Grand Prix Radio

De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar Grand Prix Radio van Olav Mol en Alexander Stevens. Deze online zender brengt danceable hits & classics in combinatie met  live commentaar over de Formule 1 en MotoGP. Grand Prix Radio liet de andere genomineerde stations: Soulshow Radio, XM The Talent Station, KX Radio en Olympia Radio achter zich.

Juryoordeel: ‘Mooi voorbeeld van een niche radiostation dat zich op één sport richt. Daarnaast spat de bevlogenheid, passie en kennis van dit station af. Met beperkte middelen weten de makers een professioneel klinkend station draaiende te houden met inhoudelijk op maat gesneden expertise en verslagen. De uitstraling via social media en de eigen app past helemaal in de beoogde doelgroep van autosportliefhebbers. Het is goed te zien dat hier vakmensen met visie aan werken.’

Beste Podcast: TPO Podcast

Naast online stations zijn ook de podcasts steeds populairder onder de Nederlandse luisteraars. De podcast van RTL-presentator Roderick Veelo en NPO-hater Bert Brussen (The Post Online) won dit jaar de award voor ‘Beste Podcast’. De andere genomineerde podcasts waren Kein Geloel, D-Tales, Gamer.nl Podcasten Pitstop.

Juryoordeel: 'Een duidelijke onderscheidende podcast, met een voor The Post Online zo karakteristieke visie op het nieuws. De TPO Podcast laat een ander geluid horen, die je niet op de gewone radio hoort en weet daarmee veel mensen te bereiken. Verder is de podcast zeer vakkundig geproduceerd en gepresenteerd door Roderick Veelo en met Bert Brussen op de zijspan voor scherpe opinies op het nieuws. TPO Podcast weet per aflevering veel prikkelende onderwerpen te bespreken, voorzien van strak geknipte quotes.'

Beste Presentator: Roderick Veelo (TPO Podcast)

De jury was bij veel podcasts en online stations onder de indruk van de presentatiekwaliteiten. De vijf genomineerden verdienen allen een pluim, maar Roderick Veelo ontvangt dit jaar de Online Radio Award voor Beste Presentator.  De andere kanshebbers waren Olav Mol (Grand Prix Radio), Michiel Veenstra (D-Tales/ Michel met), Rick van Velthuysen (Traffic Radio) en Dinja Pannenbakker (KX Radio).

Juryoordeel: 'Ervaren presentator, goed stemgebruik, inhoudelijk op de hoogte en heeft een tone of voice die laagdrempelig doch inhoudelijk is. Door de strakke flow in zijn performing neemt hij je als luisteraar soepel mee in alle onderwerpen, stelt hij inhoudelijk de juiste vragen en voelt 45 minuten als 10 voor de luisteraar. Van radiopiraat tot mainstream en nu weer online op de scherpte van de snede. Veelo toont lef en weet als presentator het verschil te maken.'


Roderick Veelo (m.)

Online Radio Ambassadeur: Michiel Veensta 

Afgelopen zondag werd in het radioprogramma De Perstribune (NPO Radio 1) al bekend gemaakt dat Michiel Veenstra de ‘Online Radio Ambassadeur 2018’ is geworden. Tijdens de awardshow kreeg hij van de Hilversumse Mediawethouder Wimar Jaeger de prijs uitgereikt.

Juryoordeel: ‘Michiel Veenstra is in Nederland al jaren degene die de kar trekt op het gebied van podcasting, online radio en inzet van social media bij het maken van radio. Als er een persoonlijkheid is die het online radio platform in Nederland kan bevorderen, dan is dat Michiel. Hij snapt het technisch, maar ook vanuit een visionaire kijk.’

Wat zijn de Online Radio Awards?

Stichting Verenigde Online Radiostations (v-OR) en nieuwssite Spreekbuis.nl organiseerden dit jaar de Online Radio Awards voor het eerst. De prijsuitreiking is opgezet 'om de internet-only radiomakers en podcasters, maar vooral de online radio en podcasting' onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Lees ook het MT-interview met Peter Contant, voorzitter van v-OR, over deze nieuwe prijs.

Het publiek kon in de zomermaanden via de website Onlineradioawards.nl stemmen op een favoriet online radiostation, podcast en presentator. Meer dan 15.000 stemmen kwamen er binnen. De jury koos de winnaar uit de genomineerden. Deze jury bestond uit Peter Contant (Voorzitter van de v-OR en uitgever van Max Magazine), Richard Otto (uitgever van Spreekbuis.nl), Pierre Papa (radiocoach), Adam Curry (mediaondernemer), Isabelle Brinkman (voormalig TMF-vj en 3FM-dj en huidige stationvoice van RTL) en  Erik de Zwart (voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer).

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken