Teams eDivisie strijden om PayPal 2VS2 Cup

Teams eDivisie strijden om PayPal 2VS2 Cup
 • Sponsoring
 • 21 mrt 2018 @ 13:36
 • 21107 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • Online gamingeSportsVoetbal

De tweede seizoenshelft van de eDivisie op de Xbox One is nog volop bezig, maar tegelijk gaan acht eDivisie-teams vanaf zaterdag 24 maart strijden om de PayPal 2VS2 Cup. In dit nieuwe knock-out toernooi spelen eSporters van de Eredivisieclubs in teamverband.

In de PayPal 2VS2 Cup bouwen de edivisie-teams een compleet nieuw elftal. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd heeft elk team 20 minuten om eenvoudig en snel een team bouwen door FIFA-points aan te schaffen met een PayPal-rekening.

Met de spelers die geopend worden in de packs (het zogeheten packen) wordt een team gebouwd (squadbuilding), waarna ze het in tweetallen opnemen tegen een ander edivisie-duo. 

In de halve finales beginnen de geplaatste teams weer op nul, maar is het aantal minuten om een elftal te bouwen gehalveerd tot 10 minuten. In de uiteindelijke finale op zaterdag 7 april hebben de deelnemers slechts 5 minuten om een bekerwaardig elftal op te bouwen.

Door dit extra spelelement wordt een breder beroep gedaan op de vaardigheden van de esporters. De wedstrijden worden opgenomen in een nieuw ingerichte edivisie-huiskamer, waar vaste edivisie-commentatoren Raoul de Graaf (FC Roelie) en Bas van Velzen (vvbasvv) de presentatie verzorgen.

eSporten in teamverband

In de PayPal 2VS2 Cup spelen de Eredivisieclubs, in tegenstelling tot de competitie, met twee eSporters in een team. Zo gaat PSV-esporter Ali Riza Aygün, regerend kampioen op de PlayStation 4, samen met Romal Abdi de Eindhovense formatie vertegenwoordigen. Bij de Amsterdammers speelt de edivisie-kampioen van vorig seizoen, Dani Hagebeuk, samen met Koen Weijland, terwijl Feyenoord aantreedt met de talentvolle gamers Jaey Daalhuisen en Jimmy Donkers.

Het volledige deelnemersveld van de PayPal 2VS2 Cup bestaat uit:

Ajax: Dani Hagebeuk en Koen Weijland
FC Groningen: Absalom Warkor en Nick den Hamer
FC Twente: Tony Kok en Emre Benli
FC Utrecht: Danny Hazebroek en Lode de Boo
Feyenoord: Jaey Daalhuisen en Jimmy Donkers
PSV: Ali Riza Aygün en Romal Abdi
Sparta Rotterdam: Lev Vinken en Frank van der Slot
VVV-Venlo: Nick Cooiman en Sandro Cooiman

De PayPal 2VS2 Cup is een initiatief van de Eredivisie CV en Endemol Shine Nederland, in samenwerking met de Eredivisieclubs, EA Sports en PayPal. Met de 2VS2 Cup wil PayPal als officiële partner van de edivisie laten zien wat de voordelen zijn voor gamers om snel en gemakkelijk te kunnen betalen. Sinds dinsdag 20 maart staat een video met de loting op het YouTube-kanaal van de edivisie. Op zaterdag 24 maart worden om 12:00 uur de eerste kwartfinales op YouTube uitgezonden. De finale staat gepland op zaterdag 7 april. 
Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken