Peugeot nieuwe sponsor van Kiki Bertens

Peugeot nieuwe sponsor van Kiki Bertens
 • Sponsoring
 • 30 okt 2019 @ 09:59
 • 15596 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • EndorsementSponsorshipSport

Peugeot Nederland heeft zich als sponsor verbonden aan Kiki Bertens. De beste Nederlandse tennisster gaat deel uitmaken van het vorig jaar gelanceerde Peugeot NextGen Lions-tennisprogramma. De samenwerking is van start gegaan tijdens de WTA Finals.

Veelbelovend tennistalent verdient support. De stap naar het proftennis is zwaar, tegenslagen en onzekerheid moeten overwonnen worden. Tennisprogramma NextGen Lions van Peugeot Nederland ondersteunt deze nieuwe generatie tennistalenten.

De 27-jarige Bertens gaat samen met Peugeot aanstormend talent inspireren en motiveren om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Iedere jonge tennisser droomt ervan dezelfde successen te kunnen behalen als zij momenteel doet. Binnen het programma brengt Bertens meteen ook veel ervaring en een winnaarsmentaliteit mee. Naast de ervaren Robin Haase (32) zullen ook de huidige 'NextGen Lions' Tallon Griekspoor (23), Botic van de Zandschulp (24), Tim van Rijthoven (22) en Ryan Nijboer (20) zich daar aan kunnen optrekken.

Dromen verwezenlijken

'Het plan van Peugeot spreekt me enorm aan', zegt Bertens. 'Ik weet hoe moeilijk het is om de top te halen en wat je er allemaal voor over moet hebben. Toen ik jonger was wist ik niet dat ik zo ver zou kunnen komen. Door nooit op te geven en dag in dag uit keihard te werken ben ik in staat geweest om mijn dromen te verwezenlijken. Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor de jeugd om ook te gaan tennissen. Daarom ben ik blij met Peugeot als partner. Ik vind het leuk dat ik vanuit het NextGen Lions-programma mijn steentje ga bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw Nederlands tennistalent.'

Met onder meer even gewonnen ITF-toernooien, nege WTA-titels, een ‘Most Improved Player of the Year'-award in 2018 en een halve finaleplek tijdens Roland Garros (2016) is Kiki Bertens de onbetwiste nummer één van Nederland. De uit Breda afkomstige Bertens stond na haar winst bij het WTA-Toernooi van Madrid in mei van dit jaar zelfs op de vierde plek van de wereldranglijst, een unicum voor het Nederlandse vrouwentennis. Momenteel bezet ze de tiende positie.

Leeuwenfamilie

Ellis Blasé, manager PR & Sponsoring Peugeot Nederland: 'Met Kiki aan boord kunnen wij het NextGen Lions-programma verder uitbreiden en nog nadrukkelijker de nieuwe generatie tennissers en tennissters stimuleren. Ze is een geweldig voorbeeld van hoe je de absolute wereldtop kunt bereiken. Door elke dag opnieuw de strijd aan te gaan, offers te brengen en altijd te blijven doorzetten. Wie anders dan Kiki kan jong talent overtuigen dat ze met de juiste motivatie, mentaliteit en inspiratie hun dromen kunnen najagen. We zijn er dan ook trots op dat Kiki zich bij de leeuwenfamilie aansluit. We hopen dat veel jonge tennissers zich door haar laten inspireren en willen bereiken wat Kiki bereikt.'

Tijdens de WTA Finals in het Chinese Shenzhen is de samenwerking met Bertens direct zichtbaar. Het prestigieuze eindtoernooi duurt tot en met 3 november en gisteren won Bertens haar eerste wedstrijd (als invaller voor Naomi Osaka) van de nummer één van de wereld Ashleigh Barty (3-6, 6-3 en 6-4).

Het merk Peugeot is al ruim 40 jaar nauw betrokken bij de tennissport. Zo is het Platinum Partner van de Association of Tennis Professionals (ATP), is het Official Car Partner van het ABN Amro WTT Rotterdam en steunt het de Krajicek Foundation. In samenwerking met het dealernetwerk van Peugeot worden ook lokale tennisinitiatieven ondersteund. Zo hebben alle ITF Futures op support kunnen rekenen en zet het merk zich actief in om dealers te verbinden aan tennisclubs en tennisfans.Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken