Triple8 automatiseert het ondertitelen van video

Triple8 automatiseert het ondertitelen van video
 • Bureaus
 • 30 okt 2019 @ 08:04
 • 16585 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Video

Creative digital agency Gravity lanceert een nieuw digitaal platform: Triple8, waarmee video’s in een paar simpele stappen worden voorzien van ondertiteling. Deze video’s zijn direct klaar voor gebruik op social media of websites.

Met dit initiatief stimuleert Gravity mensen en bedrijven om hun video's te ondertitelen zodat deze ook zonder geluid optimaal bekeken kunnen worden.

Tot voor kort waren er geen generieke tools beschikbaar voor het ondertitelen van video’s. Triple8 brengt daar verandering in met dit platform

Tot voor kort waren er geen generieke tools beschikbaar voor het ondertitelen van video’s. Triple8 brengt daar verandering in met dit platform waarvan de naam is afgeleid van de ondertitel functie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Teletekst 888. Het tijdrovende en kostbare proces van het maken van een ondertiteling maakt plaats voor drie eenvoudige stappen: uploaden, redigeren en downloaden. Triple8 maakt gebruik van de meest geavanceerde speech to text engines waardoor de audio in de video snel en nauwkeurig wordt omgezet naar tekst. Triple8 plaatst de tekst op de juiste tijdpunten in de video en vertaalt desgewenst de gesproken taal naar het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Hiervoor wordt een zelflerende AI gebaseerde vertaalmachine ingezet die de kwaliteit van de ondertiteling continue verbeterd.

Zoekmachines

Naast het feit dat door ondertiteling de boodschap van een video beter overkomt, wordt ook verwacht dat ondertiteling een steeds grotere rol krijgt binnen zoekmachines zoals Google of in zoekfuncties van websites. Triple8 introduceert binnenkort ook een nieuwe functie waarmee de ondertitelde video’s eenvoudig kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines. Hierdoor wordt er niet alleen geïndexeerd op basis van titel en beschrijving, maar wordt ook gebruik gemaakt van de inhoud van de video. Daarmee geeft deze tool een nieuwe dimensie aan searchable videocontent en kan video in de (content)marketingmix een nog meer prominente rol innemen.

Maatschappelijke waarde

Volgens Marco Groenendijk, Managing Director van Gravity, is er met de enorme opkomst van videocontent een duidelijke behoefte aan een platform als Triple8. ‘Dit is bevestigd door de grote belangstelling in de beta fase’, aldus Groenendijk. Uit onderzoek is gebleken dat consumenten videocontent steeds vaker prefereren boven visuals en tekst. Daarnaast zijn er ook nog 1,5 miljoen slechthorenden in Nederland die ook baat hebben bij ondertitelde video’s. ‘Deze combinatie gaf ons de doorslag om het ondertitelen van video’s voor iedereen toegankelijk te maken. De ontwikkeling van het platform Triple8 heeft hiermee ook een grote maatschappelijk waarde. We willen mensen stimuleren om elke video te ondertitelen en zo toegankelijk te maken voor een breder publiek.’

Bekijk het platform via: www.triple8.tv

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken