Redesign Beemster-kaas door Cartils

Redesign Beemster-kaas door Cartils
 • Design
 • 26 feb 2021 @ 08:00
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  Redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • FoodPackaging design

De verpakkingen van Beemster-kaas zijn geredesignd door Cartils om de lokale herkomst extra te benadrukken. Beemster-kaas wordt klimaatneutraal geproduceerd, is GMO-vrij en vegetarisch en komt van hele blije koeien.

Lisanne Wisman, brand manager retail bij boerencoöperatie Cono Kaasmakers: ‘Beemster-kaas wordt klimaatneutraal gemaakt en traditiegetrouw bereid door vakkundige kaasmakers. De nieuwe look is nog aansprekender en laat beter zien waar de kaasmaker uit Noord-Holland voor staat. Zo wordt onze kaas als vanouds gemaakt van 100 procent Noord-Hollandse weidemelk, staan onze koeien zoveel mogelijk in de wei en eten vooral gras, sinds vorig jaar aangevuld met een 100 procent GMO-vrij rantsoen. Beemster-kaas is nu ook volledig vegetarisch.’

De nieuwe verpakkingen liggen begin maart 2021 in de schappen van Albert Heijn en de andere retailers volgen daarna.

Hoe doet Beemster het?
Beemster-koeien staan vaak meer dan 185 dagen per jaar en gemiddeld 10 uur per dag buiten, en als ze niet buiten staan, hebben ze allemaal hun eigen zachte ligplek in de stal en massageborstels om zichzelf te verwennen.
Beemster-koeien eten voornamelijk gras. De boeren telen zelf eerlijke grassen en gewassen, dus nooit genetisch gemodificeerd. In aanvulling op het grasrantsoen eten de koeien krachtvoer dat ook 100% GMO-vrij is. Beemster-kaas wordt dus gemaakt van 100% GMO-vrije melk. Alle grondstoffen voor het voer zijn op natuurlijke wijze geteeld. Bijna 80% van al het eten voor de koe komt direct uit de regio.
In de Beemster Polder, midden tussen de koeien, staat de kaasmakerij. Daar worden de kazen nog altijd gemaakt zoals 100 jaar geleden. De kaasmakers bereiden de kazen op een ambachtelijke wijze. Zo roeren zij bijvoorbeeld de wrongel nog met de hand. Dat kost meer tijd, maar zorgt wel voor de extra smeuïge smaak.
Beemster-kaas wordt volledig klimaatneutraal gemaakt en sinds 2020 is de kaasmakerij klimaatneutraal gecertificeerd.
In 2020 ging Beemster 30+ al over op vegetarisch, nu is de gehele range gemaakt met vegetarisch stremsel. Met de toevoeging van het V-label-keurmerk op de verpakkingen helpt Beemster kaas consumenten om eenvoudig te kiezen voor vegetarische kaas.

Bron: Cono.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken