[interview] 'Verrassend Capriole Café geeft podium aan koffie'
- Food-en-retail
- 15 dec 2016 @ 09:05
- Link
-
Redactie Food en Retail
Redactie
MarketingTribune - Food
- 15 dec 2016 @ 09:05
- Redactie Food en Retail
Een verlaten fabriekspand in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst leek lange tijd een onopvallende toekomst tegemoet te gaan. Pascal en Joyce Ultee zagen in de voormalige verffabriek echter dé droomlocatie voor Capriole Café. Ze maakten er hun 'huiskamer' van, waar ze van vroeg tot laat koffie letterlijk een podium geven
Een verlaten fabriekspand in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst leek lange tijd een onopvallende toekomst tegemoet te gaan. Pascal en Joyce Ultee zagen in de voormalige verffabriek echter dé droomlocatie voor Capriole Café. Ze maakten er hun 'huiskamer' van, waar ze van vroeg tot laat koffie letterlijk een podium geven
Ongepolijst gebied
Het is voor menigeen wel even zoeken om uit te komen bij Capriole Café, maar dat ervaren de eigenaren, broer en zus, tot nu toe vooral als een kwaliteit. 'Onze gasten vinden het leuk om te ontdekken. Dat plezier krijgen ze hier zeker. We zitten namelijk een beetje verstopt, op een locatie waar je niet snel een zaak als de onze verwacht. Tussen de fabrieken en kantoren, in de rug van de voormalige Anthony Fokkerschool in het ongepolijste bedrijvengebied Binckhorst vonden we deze bijzondere plek aan het water. Ik had meteen zoiets van: hier hoort Capriole Café. De plek doet je op meerdere gedachten hinken, terwijl de structuur van het gebouw ijzersterk is en het gebied volop in ontwikkeling is', vertelt Pascal Ultee aan MarketingTribune.
De kracht van die spanning hebben de ondernemers zo goed mogelijk willen benutten bij de verbouwing van de voormalige verffabriek tot restaurant. Voor het ontwerp daarvan werd Bureau Fraai uit Amsterdam ingeschakeld. De samenwerking leverde een pand op waarin karakteristieke industriële elementen, eigentijdse elegantie en persoonlijke details worden gecombineerd, ten faveure van de kern. Joyce Ultee: 'Het draait hier om koffie en de beleving ervan. De koffiebranderij staat daarom midden in de zaak op een podium. Daar brandt master roaster en gastheer Giancarlo Matarazzi dagelijks verse koffie. We schenken koffie, maar willen er ook graag over vertellen en onze passie overbrengen'. 'Dat doen we op allerlei manieren; met koffieworkshops en via de menukaart waarop we de veelzijdigheid van koffie laten zien. Anders dan de meeste koffie-georiënteerde horeca bieden we ontbijt, lunch én diner. Koffie is voor ons meer dan een drankje. Op onze kaart staat bijvoorbeeld een pulled-porked-burger, gemaakt van in koffie gemarineerd vlees', vult Pascal aan.
Mooi voor de merkwaarde
Het concept blijkt tot de verbeelding te spreken van publiek en kenners, volgens de oprichtrs. Sinds de opening medio augustus is het immers hard gegaan met de nieuwe onderneming. Zo was Capriole Café in de race voor de titel 'Best Coffee Concept 2016', een nominatie die de marketeer in beide ondernemers extra kon waarderen. Pascal Ultee: 'Wij zijn er super trots op dat we tot de beste koffieconcepten van Nederland worden gerekend en zien met veel plezier uit naar wat er allemaal nog meer gaat komen. Zo krijgt de haven waaraan ons restaurant is gevestigd aanlegplaatsen voor twaalf sloepen. Mensen kunnen ons straks dus ook na of tijdens een mooie vaartocht bezoeken en vanaf ons nieuwe terras genieten van de omgeving. We zijn hier pas begonnen.' (PvWK)
Beelden uit Capriole
-
Redactie Food en Retail
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: Redactie
- Website:http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/
- Profiel »
- huiskamer
- verffabriek
- koffie
- Haags
- Den Haag
- fabriekspand
- Capriole Café
- droomlocatie
- Pascal Ultee
- droomlocatie
- bedrijvengebied
- Binckhorst
- verffabriek
- Binckhorst
- Joyce Ultee
- toekomst
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Jumbo viert zomer met Jan Smit en ‘Tranquilo’
- Nieuwe commerciële strategie Jumbo werpt eerste vruchten af
- [column] Gymshark werd way of life met ijzersterk merkrk
- Wibra groeit stevig door met recordomzet en internationale...
- Sea Water en Flink brengen verkoeling op straat
- Veggies First: van bijgerecht naar craving
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Consument wacht op last-minute... 14-07-2025
- René Repko tijdelijk aan het roer... 11-07-2025
- Koninklijke Eru smelt erfgoed en... 11-07-2025
- [marketeer 227] Ragna Hes en Kees... 11-07-2025
- Louise Picquet van Kellanova:... 11-07-2025
- Snackmerk Rewind onthult maïschips... 10-07-2025
MarketingTribune Events
- 2okt 2025
CustomerFirst Congres
- 2okt 2025
CrossBorder Event
De nieuwste selectie whitepapers
- Zo speel je deze zomer in op de trends die jouw markt in 2025 domineren
- Los email feedback geautomatiseerd op en verhoog klanttevredenheid met AI
- Level up your marketing strategy with gamification
- Zo start je met reclame: zet in vijf stappen een effectieve campagne op
- Dè CMS gids voor marketeers