[interview] Marketeer Gerritsen over rentree Paarse Krokodil

[interview] Marketeer Gerritsen over rentree Paarse Krokodil
 • Food-en-retail
 • 16 apr 2018 @ 10:50
 • 17515 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert en creatief
  MarketingTribune en L&L
 • MarketingInterview

Voor verzekeraar Ohra ontwikkelde bureau Joe Public een opvolger van de beroemde 'Paarse Krokodil'-commercial uit 2004. We gaan nader in op het merk en de toekomstplannen met marketeer Brenda Gerritsen van Ohra.

Het nieuws bereikte ons vrijdag. Nu gaan we wat dieper in op de materie middels vijf vragen.

1. Stel jezelf graag even voor, wat heb je met marketing?
Brenda Gerritsen, manager Ohra Merk en Content. Marketing kan ons emotioneel raken en iets extra's geven, daarvoor moet je de behoefte van de klant kennen en boven de verwachting uitstijgen. Met de merkcampagnes van Ohra die consistent gebouwd zijn, met Rob en Els, humor, in drie woorden vertellen wat we te bieden hebben en een directe online oplossing op productniveau. Hiermee maken we onze pay off 'Direct geregeld' waar en kunnen we boven de verwachting van de klant uitstijgen.

2. Wat is de reden om de paarse krokodil terug te halen?
Ohra heeft al jaren als missie om de Nederlander zijn verzekeringen goed en zonder gedoe te laten regelen. Dat betekent dat we bij Ohra moeilijke processen voorkomen waar je digitaal op vastloopt. Dus geen ingewikkelde invulformulieren online, geen moeilijke teksten en niet opnieuw invullen van gegevens die we al van je weten. Ohra strijdt tegen deze ‘nieuwe bureaucratie’ en daarom promoveren we de paarse krokodil van een bijrol naar wederom de hoofdrol.

3. Welk bureau was en is er bij betrokken?
In 2004 werkte we al samen met de bedenkers van de paarse krokodil, Bart Oostindie en Antoine Houtsma. Afgelopen jaren zijn we met ze blijven samenwerken bij de verschillende bureaus waar ze werkte. Sinds 2011 werken we samen met Joe Public waar -je raad het al- Bart en Antoine wederom aan onze reclames meewerken.

4. Welk marketingdoel streeft Ohra na met deze herlancering?
In deze herlancering laten we concreet onze digitale, online oplossing zien. In onze Ohra App kun je een schade met je auto online via de app snel en eenvoudig afhandelen. Met het terughalen van de paarse krokodil bouwen we aan verder aan de herkenbaarheid van Ohra in onze uitingen. Zo weten klanten wat ze krijgen als ze voor Ohra kiezen: geen rompslomp, geen gedoe.

5. Kwamen de opblaas kroks ook weer fysiek beschikbaar?
Afgelopen week was er een leuke winactie op radio waarmee je een opblaasbare paarse krokodil kon winnen. Hier werd massaal op gereageerd, dus er is zeker vraag naar.
(PvWK)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken