Biefstukrestaurant Loetje vestigt eerste restaurant in Den Haag
- Food-en-retail
- 2 sep 2019 @ 15:54
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodConcepten
- 2 sep 2019 @ 15:54
- Peter van Woensel Kooy
Het kon niet uitblijven. Ook Den Haag heeft nu haar eigen Loetje. Op een unieke plek in de hofstad is vandaag namelijk Loetje Den Haag geopend. Het restaurant, dat bekend staat om de lekkerste biefstuk, is gevestigd in de voor Hagenezen zo bekende Haagsche Bluf.
Loetje vestigt zich als eerste restaurant op deze bijzondere locatie waar straks meerdere horecagelegenheden zullen openen. In het najaar volgt ook nog een boutique hotel.
Voordat het zo ver was is het restaurant ingrijpend verbouwd en heeft het de unieke Loetje stempel meegekregen, warm, gezellig en van nu. En toch heeft deze Loetje ook echt een eigen gezicht. De kleuren die gebruikt zijn in het interieur zijn geïnspireerd op de bordeauxrode luiken op de gevel. Daarnaast is er warm hout gebuikt en is er een prachtige tegelwand geplaats die eigenlijk meer weg heeft van een kunstwerk.
Op de vraag waarom Loetje zich nu in Den Haag heeft gevestigd, antwoordt Sandra van Halderen, ceo van Loetje, 'er kwamen al jaren veel vragen van gasten om naar Den Haag te komen en we zijn daarom al lange tijd op zoek naar een geschikt pand om een Loetje in deze stad te openen. We zijn dan ook heel blij dat we dit karakteristieke pand op deze mooie locatie in het hart van Den Haag met een gezellig terras hebben gevonden.'
De Haagsche Bluf is een unieke locatie. In 2000 besloot de pandeigenaar iets bijzonders van de oude passage te maken. Er staan nu panden waarvan de gevel een kopie is van een bekende gevel elders. Zo is er een kopie van het Pagehuis, dat sinds 1618 aan het Lange Voorhout staat en een kopie van een gevel uit de Denneweg uit 1898. Aan het plein staan ook een Venetiaanse toren en enkele gevels uit Delft. Haagsche Bluf won in 2001 de kleine Nieuwe Stad Prijs.
Loetje Den Haag is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor lunch, borrel en diner. Bij Loetje kun je gewoon binnenlopen zonder reservering, meldt het concern. 'Mocht het druk zijn, dan kan de gast alvast gezellig een drankje drinken aan de bar. Uiteraard is het ook mogelijk een reservering te maken.'
(PvWK)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- jus
- Haagsche Bluf
- boter
- lekkerste
- Hagenezen
- hangjas
- ossehaas
- biefstuk
- hofstad
- Loetje
- biefstuk
- Den Haag
- bekend
- witbrood
- restaurant
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Lidl verrast met sterrestaurant voor iedereen
- Dijkhuizen aan marketingroer McDonald's - start nieuwe CMO in...
- CBL: Versterken voedselvoorziening moet prioriteit worden
- [column] The most terrible time of the year
- [column] Upfront: Het toppunt van #omdenken op 80m2
- [onderzoek] Kerst 2025: Lidl in opkomst - AI schuift aan
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Bahadoer eerste Nederlandse chef in... 22-12-2025
- Lidl verrast met sterrestaurant voor... 19-12-2025
- Horecava Trendrapport 2026 schetst... 18-12-2025
- [onderzoek] Kerst 2025: Lidl in... 17-12-2025
- Heineken daagt voice note-cultuur uit17-12-2025
- Dijkhuizen aan marketingroer... 15-12-2025
MarketingTribune Events
De nieuwste selectie whitepapers
- Commerce media: van klikken naar connecties
- From Insights to Impact: AI Strategies for the Modern Contact Centre
- AI SEO: hoe word je gevonden als je klanten ChatGPT gebruiken in plaats van alleen Google?
- Wil je je magazijn slimmer organiseren en klaarstomen voor groei, maar weet je niet waar je moet beginnen?
- The State of AI in Customer Experience 2025




