Mama Gaia beste vegan restaurant 2022

Mama Gaia beste vegan restaurant 2022
 • Food-en-retail
 • 7 sep 2022 @ 07:59
 • 12217 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Onderzoek

Haarlems restaurant Mama Gaia heeft afgelopen zaterdag de Vegan Award 2022 gewonnen in de categorie ‘beste vegan restaurant in Nederland’.

Het restaurant blinkt uit in de veganistische keuken en het menu is vaak geïnspireerd op de Aziatische keukens. Door te koken met duurzaam geteelde, plantaardige en seizoensgebonden Hollandse ingrediënten, stimuleert Mama Gaia een toekomstbestendig voedingssysteem en laat zowel consumenten als food professionals zien dat lekker eten tegelijkertijd gezond én duurzaam kan zijn.

Beste vegan restaurant van Nederland
Ieder jaar reikt de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) de Vegan Awards uit aan personen, initiatieven en bedrijven die veganisme toegankelijker maken. Dit jaar werden de winnaars bekend gemaakt tijdens de VeggieWorld-beurs in Houten. Het Haarlemse restaurant is volgens de online publieksstemmen de beste plek in Nederland om plantaardig uit eten te gaan. De andere genomineerden voor de categorie ‘beste vegan restaurant in Nederland’ waren Kasvio (Utrecht) en Bij Albrecht (Eindhoven). Tjitske Reukers-Pijls, General Manager van Mama Gaia: 'Met de Vegan Awards krijgen de stemmen van pionierende vegan changemakers een podium zodat  Nederland hoort wat zij te zeggen hebben. Wij zijn vereerd hier deel van uit te mogen maken. We hopen, samen met de andere genomineerden en winnaars, te laten zien dat lekker eten tegelijkertijd gezond én duurzaam kan zijn. Mijn droom is een wereld waarin iedereen die werkzaam is in hospitality de kans aangrijpt om vaker te kiezen voor plantaardig en daarmee bij te dragen aan een toekomstbestendiger voedselsysteem.'

Duurzame gastronomie
Van koolrabi met wasabi pinda crumble tot Okonomiyaki – koolpannekoekjes met vegan mayonaise. Seizoensgebonden groenten spelen de hoofdrol bij Mama Gaia en komen zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Esther Lago, chef bij Mama Gaia: 'Voor ons is Mama Gaia meer dan een restaurant. Het is als een creatieve speelplaats waar de chefs nieuwe gerechten bedenken gebaseerd op de beste plantaardige ingrediënten. Samen met onze lokale leveranciers zoals Ecoring Haarlem hopen we zoveel mogelijk mensen te inspireren om vaker te kiezen voor plantaardige ingrediënten van Nederlandse bodem. Dit is niet alleen goed voor het stimuleren van lokale landbouwsystemen, maar ook voor het verrijken van de biodiversiteit.' Om de transitie naar meer plant-based opties in de horeca te versnellen heeft Mama Gaia in 2022 de Mama Gaia Academy gelanceerd. Via een gratis online opleiding worden mensen met weinig tot geen ervaring binnen zes weken gratis klaargestoomd voor een horecabaan.
(PvWK)

 

Meer informatie over het restaurant, haar missie en de plantbased hospitality academy vind je hier.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken