Wild Code School Amsterdam officieel van start

Wild Code School Amsterdam officieel van start
 • Online
 • 29 jan 2020 @ 07:25
 • 11328 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Big dataEducatieMarketing

Wild Code School Amsterdam is met een eerste lichting met zeven nationaliteiten officieel van start gegaan. Tijdens het fulltime traject van vijf maanden worden de studenten van het eerste programma opgeleid tot webdeveloper.

De campus van Wild Code School in Amsterdam zit in een oud schoolgebouw aan de Pieter de Hoochstraat 80.

Techonderwijs in Europa
Met 24 campussen in elf landen is de Franse scaleup in vijf jaar uitgegroeid tot Europese marktleider in techonderwijs met opleidingen voor web development en data analisten. Amsterdam is een eerste stap in de Nederlandse markt waar het tekort aan developers de grootste is van heel Europa. Wild Code School werkt zodoende ook nauw samen met bedrijven voor praktijkopdrachten, guest lectures en hackathons.

De eerste groep studenten bestaat voor een groot deel uit vrouwen, met dank aan de Wild Code School’s scholarships voor Women in Tech. Van de 35 scholarships voor vrouwen die werden aangeboden aan de campussen in Europa kwamen er vijf plekken vrij aan de campus in Amsterdam.  Wild Code School Amsterdam ontving na de oproep voor gemotiveerde inzendingen meer dan 200 aanmeldingen. Opvallend daarnaast is de aantrekkingskracht van Wild Code School in Amsterdam onder expats. Het eerste programma in Amsterdam kent zeven verschillende nationaliteiten, meldt WCS.

Na de start in januari 2020 van de eerste full time opleiding voor web developer begint in april een part-time variant op deze opleiding. Later dit jaar volgen full-time opleiding web development en data science. Wild Code School opleidingen worden aangeboden middels blended learning. Dat wil zeggen dat studenten dagelijks samenkomen op de campus, maar dat er ook een eigen online platform is voor al het studiemateriaal en de opdrachten.

Anna Stépanoff, ceo en oprichter van Wild Code School: 'Amsterdam is uitgegroeid tot één van de belangrijkste tech hubs van Europa. De vraag naar digitale skills is hier ontzettend groot en we hopen dat we met onze campus in Amsterdam ook in Nederland mensen kunnen inspireren om een carrière als developer te starten.'

Samenwerkend bedrijfsleven
Coderen is niet langer meer alleen toevertrouwd aan de echte computer geeks, stellen de organisatoren. 'Met opleidingen zoals Wild Code School kan iedereen binnen enkele maanden een carrière als developer beginnen. Niet vreemd dus dat grote bedrijven als Deutsche Telekom en SNCF (Franse spoorwegen) een intensieve samenwerking hebben met Wild Code School.'

Werknemers van Deutsche Telekom kunnen zich via Wild Code School om laten scholen tot Java developer en later dit jaar zelfs tot data scientist en AI specialist. De SNCF biedt met Wild Code School een prep class aan. In dit programma van vijf maanden krijgen nieuwe werknemers een opleiding in Javascript en React NodeJS. 
(PvWK)

 

Over Wild Code School
'Wild Code School is een Europees netwerk van 24 campussen in 11 landen met een innovatieve aanpak om mensen op te leiden tot professionals in tech. Het blended learning programma is gebaseerd op het realiseren van projecten, werken met een eigen online platform en persoonlijke coaching en het onderwijzen van de belangrijkste skills zodat studenten ook na het afstuderen blijven ontwikkelen. In 2019 zijn er een kleine duizend studenten aan de  Wild Code School in Europa gestart. Sinds de oprichting in 2014 zijn ruim 2.000 studenten afgestudeerd als developer of data analist. Hiervan vond 90% binnen zes maanden na afstuderen een baan in de tech industrie. Meer informatie is beschikbaar op: www.wildcodeschool.com.'

(bron: WCS)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken