LeasePlan Nederland start proef met deelmobiliteit

LeasePlan Nederland start proef met deelmobiliteit
 • Online
 • 8 feb 2021 @ 11:27
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Innovatie

LeasePlan lanceert Tripp, een proef met deelmobiliteit in vier wooncomplexen in Amsterdam. Met deze proef onderzoekt de leasemaatschappij in hoeverre stedelingen bereid zijn hun mobiliteitsbehoeften in te vullen door het delen van auto’s en (bak)fietsen.

De proef wordt gehouden onder ongeveer 650 huishoudens in vier Amsterdamse wooncomplexen die onderdeel zijn van de woningportefeuille van vastgoedbelegger CBRE Global Investors.

Op de locaties staan twee deelauto’s (waarvan één elektrische (EV)), een elektrische bakfiets en twee e-bikes. Op basis van het gebruik kan het aanbod per locatie aangepast worden. Veel bewoners in een stad zoals Amsterdam kiezen voor het gebruik van auto’s boven autobezit.

Met LeasePlan Tripp hebben de bewoners vanuit hun eigen wooncomplex direct toegang tot de verschillende vervoersmiddelen.

Ze kunnen flexibel en kostenefficiënt hun privé- en zakelijke gebruik afstemmen op het doel en de afstand van hun trip, aldus LeasePlan.

Sander Pleij, Managing Director van LeasePlan Nederland: ‘Deze pilot stelt ons in staat om een nieuwe standaard neer te zetten voor deelmobiliteit rondom wooncomplexen. De proef speelt slim in op het ongemak en de kosten van het hebben van een eigen auto in de stad en bijvoorbeeld de kosten voor parkeren. Door afwisselend gebruik te maken van een e-bike of een elektrische auto is er sprake van minder CO2-uitstoot. Ik ben benieuwd naar de ervaringen en de eerste resultaten.’

Deze pilot stelt ons in staat om een nieuwe standaard neer te zetten voor deelmobiliteit rondom wooncomplexen.

LeasePlan Tripp is laagdrempelig in gebruik: elke bewoner kan de app downloaden en ontvangt na registratie een tegoed voor vier uur gratis gebruik. Er zijn geen abonnementskosten en bewoners betalen alleen voor het daadwerkelijke gebruik. Het concept is op die manier aantrekkelijk voor lange trips en korte trips. Om de hygiëne te waarborgen zijn er op elke locatie corona-proof schoonmaakmiddelen beschikbaar om de auto snel en makkelijk te reinigen. LeasePlan zorgt ervoor dat de auto’s maandelijks gewassen worden. Voor hulp en ondersteuning kunnen bewoners 24/7 terecht bij de -klantenservice van LeasePlan.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken