Social highlights juli 2015

Social highlights juli 2015
  • Online
  • 3 aug 2015 @ 09:00
  • Link
  • Isobar
    Isobar


    Isobar
  • Social mediaTrends

Juli, de vakanties begonnen, we gingen van hittegolf naar zomerstorm en we zetten ook gewoon nog even al het social nieuws voor je op een rijtje. Ga er maar even goed voor zitten, want zomermaand betekent voor social geen komkommermaand!

Facebook
Op Facebook gebeurde deze maand weer veel. Het platform is vaak in het nieuws en is zelf ook niet bang om de spotlights op te zoeken. Zo verdiende het platform veel aandacht door de steun die het gaf aan het besluit van het Amerikaanse Supreme Court het homohuwelijk in heel de VS toe te staan. 

Een ander visueel opvallend feitje is de aanpassing die het platform doorvoerde in de iconografie die zij hanteren. Waar de man voorheen altijd in de voorgrond stond is sinds deze maand de vrouw naar voren geschoven. 

En dan hebben ze hun logo ook nog eens aangepast. Het houdt niet op! 

Naast alle visuele veranderingen heeft Facebook ook een update gedaan met betrekking tot het algoritme dat bepaalt welke content mensen te zien krijgen. Vanaf nu worden ook interacties met video meegenomen in deze overweging. 

Daarnaast maakt floating video het makkelijk om een video te blijven kijken, terwijl je door je timeline scrolt. Ideaal voor de mobiele gebruiker!.

Ook is het nu mogelijk om verborgen video’s te plaatsen, dankzij de nieuwe video tools voor page owners. 

Oja, en GIFjes.

Twitter
Dan Twitter. Het belangrijkste nieuws de afgelopen maand zijn de cijfers die gepubliceerd zijn door interim CEO Jack Dorsey. En dat nog wel via Periscope

Zowel de omzet als het aantal gebruikers blijft toenemen. Alhoewel de stijgende advertentie omzet een goed teken voor het platform is, wordt de geringe groei van het aantal gebruikers als teleurstellend gezien. 

Iets waar adverteerders al een lange tijd om gevraagd hebben is meer demografische targeting mogelijkheden. Vandaard dat Twitter sinds kort graag wil weten wanneer je verjaardag is. ;)

Iets waar de gebruikers van het platform niet zo blij mee waren, was de beslissing om wallpapers van individuele profielen te verwijderen

Waar gebruikers ongetwijfeld wel blij mee zijn is het nieuwe Safety Center van Twitter. Het doel hiervan is om cyberbullying en ander negatief gedrag tegen te gaan. Een mooi initiatief. 

Instagram
Advertising komt eraan! Een officiële datum is nog niet bekend gemaakt, maar de huidige verwachting is dat dit via een self service tool per oktober beschikbaar gesteld gaat worden voor alle adverteerders. 

Instagram slaat tegenwoordig je foto’s in HD op. Dit heeft wellicht te maken met toekomstige plannen of de nieuwe site gefocust op desktop. 

Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt – het is namelijk tegenwoordig ook op de desktop mogelijk om te zoeken op hashtags, gebruikers en locaties. 

Overig nieuws
Fashionweek Amsterdam was te volgen via Periscope

Simply Measured heeft onderzoek gedaan naar de top 100 merken op social media wereld wijd en hun resultaten gedeeld via het The State of Social Marketing onderzoek – hier te downloaden. 

Meerkat en GoPro zijn een samenwerking aangegaan waardoor je via je GoPro direct kunt livestreamen. Cool! 

En voor de verandering maar weer een dating app, dit keer voor de echte food lovers

Google heeft Your Timeline gelanceerd, waarmee je je history via Google Maps kunt terughalen. Handig als je in de late uurtjes vergeten bent waar je je fiets ook alweer hebt laten staan. 

Deze bijdrage is geschreven door Daan Jansonius, brand engagement manager bij Social Embassy.

Isobar

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken