Milka samen met Snelle in de 'Week tegen Pesten'

Milka samen met Snelle in de 'Week tegen Pesten'
 • Bureaus
 • 26 sep 2023 @ 10:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • CreatieMVOBranding

Crocodile Agency, Wavemaker en Publicis Groupe ontwikkelden de nieuwe, opmerkelijke ‘Eat Your Words’ campagne voor het Paarse chocolademerk Milka, in aanloop naar de 'Week tegen Pesten'. Ook de reep zelf wordt als anti-pestmedium ingezet.

Samen met Milka’s brand ambassadeur, singer-songrapper Snelle (Lars Bos) zegt Milka mensen te willen inspireren om een stukje liever voor elkaar te zijn en kwetsende woorden terug te nemen. De samenwerking is begin 2023 opgezet door Crocodile Agency en Wavemaker. De aanvullende campagne ‘Eat Your Words’ is bedacht door Publicis Groupe, zowel Milka’huidige creatieve- als mediabureau.

Ruim 25 procent van de Nederlanders heeft in zijn leven te maken gehad met pesten, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het digitale tijdperk heeft daarnaast een aanzienlijke groei in online pestgedrag met zich meegebracht, met name onder jongeren. Op Instagram alleen al worden er in Nederland dagelijks ruim 660.000 haatcomments geplaatst. Middels de ‘Week tegen Pesten’ is het hoog tijd om de handen in elkaar te slaan en meer aandacht te vragen voor het tegengaan van pesten.

Maxime Dujardin, Brand Manager Milka Tablets Benelux: 'De impact van pesten is enorm. Jongeren die herhaaldelijk worden gepest hebben last van angsten of voelen zich eenzaam. We kunnen daarom allemaal wel wat meer tederheid gebruiken en dat is precies wat we met onze ‘Eat Your Words’ campagne willen bereiken. We willen mensen ervan bewust maken wat kwetsende woorden voor impact kunnen hebben en in plaats van deze uit te spreken, te gebruiken voor iets teders. Er is niets wat mensen meer verbindt dan muziek (en uiteraard het delen van een stukje chocolade) en daarom zijn we ontzettend trots op deze samenwerking met Snelle.'

Tederheid tegen pesten
Om Milka’s ambities te steunen, heeft singer-songrapper Snelle, eerder dit jaar, een nummer uitgebracht met het doel om jongeren te inspireren. Deze song is nu middels de ‘Eat Your Words’ campagne aangevuld door vele jongeren die hun kwetsende woorden hebben teruggenomen en gebruikt voor een teder stukje ‘lyric’. Snelle en Milka streven samen met deze jongeren voor een pestvrij klimaat op scholen en willen hun steentje bijdragen.  

Milka Ambassadeur en singer-songrapper Snelle: 'Sinds de komst van smartphones op school, krijg ik ook steeds vaker dingen mee van jongeren die online haatberichtjes krijgen op social media en hier erg mee zitten. Ik weet hoeveel impact pesten heeft op jongeren omdat ik er vroeger ook zelf te maken mee heb gehad. En daarom wil ik samen met Milka mensen bewust maken van dit probleem. Het sturen van kwetsende woorden of haatcomments plaatsen lijkt soms onschuldig maar heeft op lange termijn veel impact.'

Afgelopen weken  stond de (D)OOH campagne live ter aanloop naar de Week tegen Pesten. Eerder deed Snelle een oproep via de website van Milka; jongeren maakten kans op een unieke muzikale workshop, met als thema pesten op hun school én een klassenconcert. Dit vindt deze week plaats. Daarnaast organiseren Snelle en Milka op woensdag 27 september 2023 in het centrum van Rotterdam een activatie waar consumenten zelf een bijdrage kunnen leveren aan het creëren van een pestvrij klimaat.

Week tegen Pesten
De ‘Week tegen Pesten’ (25 t/m 29 september), is een initiatief van Stichting School & Veiligheid en staat ook in 2023 weer in het teken van het creëren van bewustwording om pesten tegen te gaan, waar of hoe het ook plaatsvindt, aldus de initiatoren. Bekijk de bijbehorende film in het venster hieronder.
(PvWK)

credits
opdrachtgever: Milka
verantwoordelijk bij klant: Maxime Dujardin en Abigail Jacobs
bureaus: Crocodile Agency, Publicis Groupe, WavemakerPeter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken