Perre van den Brink (Vice): 'Millennial is niet meer enige doelgroep'

Perre van den Brink (Vice): 'Millennial is niet meer enige doelgroep'
 • Content
 • 7 mei 2018 @ 14:40
 • 19576 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • DoelgroepContent

Merken moeten leren denken als uitgever, vindt Virtue, het creatieve bureau van Vice. Daarom: Publisher's View. Managing director Perre van den Brink licht toe.

Publisher's View is een consultancy traject dat merken helpt te denken en zich te gedragen als een uitgever. De kennis, data en technologie van Vice worden hierbij ingezet. Deze verhalen moeten vervolgens de 'consideration set' van de consument laten stijgen.

Virtue is nu (ook) een adviesbureau? Leidt dat niet wat veel af van het oorspronkelijke idee van een creatief bureau?

Publisher's View is nu juist precies wat we voor ogen hebben met Virtue. Het idee is dat we een creatief bureau zijn dat verhalen ontwikkelt die voor merken tastbare commerciële impact maakt. Om te bepalen wat voor verhalen dat zijn, moet je eerst dit traject in gaan. Hoe vertaalt een merkidentiteit zich naar een redactionele visie? Wat gebeurt er in de wereld waar mijn merk op kan inspelen? Pas als je antwoord hebt op dit soort vragen, kun je gaan produceren.

Voor welk merk ga je graag aan de slag met Publisher's View en waarom?

We doen dit traject het liefst voor sectoren waarin duidelijke uitdagingen liggen. Situaties die echt vragen om modern denken. De modebranche is daar een mooi voorbeeld van, daar zie je duidelijk een wisseling van de wacht in merken die de dienst uitmaken. En sinds ik zelf vader ben, zie ik dat er een uitdaging ligt in het inclusiviteitsvraagstuk voor merken die zich richten op ouders met jonge kinderen. Hoe richt je je op de moderne ouder in plaats van de klassieke communicatie die zicht tot moeders beperkt en sterk rolbevestigend is?

Is dit idee ook interessant voor merken die de millennial niet als doelgroep hebben? Ik kan me voorstellen dat er in dit kader voor Virtue ook een zekere adviesrol ligt weggelegd.

Virtue is voortgekomen uit Vice, dus we zijn inderdaad begonnen met merken die zich willen associeren met de Vice-doelgroep. Inmiddels werken we ook voor merken - zoals Albert Heijn en Bol.com - die zich op een bredere doelgroep richten.

Qua mediaconsumpties zie ik veel overeenkomsten tussen verschillende generaties. Generatie X en zelfs babyboomers nemen veel millennial gedrag over en ook generatie Z heeft overeenkomsten met millennials. Onze basisprincipes zijn dus deels toe te passen op deze doelgroepen. Als je dan vervolgens met mensen werkt die demografisch gezien tot die doelgroepen behoren, dan kun je ook prima voor ze werken.

 

Lees ook: 'We maken verhalen, geen content'

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken