Coolblue integreert AI op Coolblue.nl

Coolblue integreert AI op Coolblue.nl
 • Food-en-retail
 • 23 nov 2023 @ 11:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingVirtual Reality

Coolblue heeft AI op de website geïntroduceerd. Ze noemen deze slimme assistent Chat G-Piet, voor gedichten. 'Een groot succes, al ruim 13.000 klanten hebben sinds de lancering op maandag 20 november gebruikgemaakt van de tool.'

Chat G-Piet schreef volgens het retailmerk tijdens het eerste piekmoment al ruim 440 gedichten per minuut. Leuk feitje: meer dan 2000 mensen hebben het gedicht laten voorlezen door de AI stem van Pieter Zwart.

De populairste producten om een gedicht voor te laten schrijven zijn naar eigen zeggen tot nu toe:

 • Apple Airpods Pro 2
 • Nintendo Switch OLED + Mario Kart
 • BlueBuilt laptopstandaard

'Beginbaas' bij Coolblue, Pieter Zwart, die bekend staat om de geraffineerde Nederlandstalige copy en zijn liefde voor deze craft: 'Chat G-Piet is de eerste AI feature op Coolblue.nl. Met deze tool helpen we onze klanten dit jaar supersnel met hun sinterklaasgedichtjes. Chat G-Piet kan namelijk binnen enkele seconden voor elk product op onze website een gepersonaliseerd gedichtje genereren.' 

Dichten met  ‘Chat G-Piet’
Wie nog een sinterklaasgedichtje moet schrijven en inspiratie wil opdoen, kan op Coolblue.nl een product kiezen voor zichzelf of voor iemand anders en direct een gedichtje laten maken door Chat G-Piet. De tool is beschikbaar tot 5 december. Meer informatie is te vinden op coolblue.nl/chatgpiet en in het venster hieronder.
(PvWK)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken