VIVA400-awards voor tiende keer uitgereikt

VIVA400-awards voor tiende keer uitgereikt
 • Media
 • 24 nov 2017 @ 10:06
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • TijdschriftuitgeversAwards

De VIVA400-awards zijn donderdag 23 november voor de 10e keer uitgereikt aan de meest inspirerende en succesvolste vrouwen van Nederland. Presentator Art Rooijakkers presenteerde samen met blogger Sanny Verhoeven de jubileumeditie in Undercurrent in Amsterdam. VIVA400 wordt gesponsord door Renault.

De tiende editie kende een recordaantal winnaars. Maar liefst zeven vrouwen gingen er met een VIVA400 award vandoor. Naast de vaste categorieën Creatieven, Knappe Koppen, Wereldverbeteraars, Krachtpatsers en Zakenwonders was er een publieksprijs en een nieuwe categorie voor aanstormend talent: VIVA’s Visionista.

De vijfkoppige jury reikte de felbegeerde awards uit aan Danielle van Grondelle, Maria Themeli, Lotte Rensen, Synthia Stoffer en Rianne Swierstra. Danique Bossers won de publieksprijs 2017 en aanstormend talent Suzanne Eikmans mag zich de Visionista van 2017 noemen. De jury bestond dit jaar uit Ellen Hoog (voormalig internationaal hockeyster), Carolien Borgers (cabaretière), Jessica Villerius (documentairemaker), Nina Pierson (ondernemer) en Nupur Kohli (winnaar VIVA400-award Knappe Koppen 2016).

Alle winnaars op een rij

Categorie Creatieven: Danielle van Grondelle maakte als eerste Nederlandse plussize model haar debuut op de New York Fashion Week. Naast topmodel is ze een rolmodel voor het uitdragen van body positivity, waarover ze inspirerend sprak tijdens een TEDxtalk. Als jurylid van het nieuwe televisieprogramma Curvy supermodel onderstreept ze nogmaals het belang van de strijd voor normale maten in het modebeeld.

                                        

Categorie Krachtpatsers: Synthia Stoffer is een voorbeeld voor women empowerment anno 2017. Ze is een van de weinige vrouwen ter wereld met de derde zwarte band Krav Maga op zak. Synthia heeft als eerste Krav Maga-instructeur van Nederland een zelfverdedigingssysteem ontwikkeld waarmee iedereen de kans krijgt zich te verdedigen tegen ongewenste intimiteiten en seksueel geweld.

                                               

Categorie Knappe Koppen: Maria Themeli is een pionier op het gebied van immuuntherapie voor de behandeling van kanker. Als onderzoeker bij het VUmc Amsterdam ontwikkelde ze een methode om kankerbestrijdende cellen te genereren met pluripotente stamcellen als bron. Als een van de weinigen ter wereld beheerst zij de techniek (die John Gurdon en Shinya Yamanaka in 2012 de Nobelprijs opleverde) om normale afweercellen terug te veranderen in embryonale stamcellen.

                                                        

Categorie Wereldverbeteraars: Lotte Rensen is oprichter van het online platform Ambitieuze Meisjes dat ervoor zorgt dat 17.000 young professionals van elkaar kunnen leren. Bovendien trekt ze namens kenniscentrum Seksualiteit Rutgers de kar voor She Decides, een door Minister Lilianne Ploumen gestart initiatief om veilige gezondsheids- en abortuszorg te bieden aan vrouwen en meisjes wereldwijd.

                                                          

Categorie Zakenwonders: Rianne Swierstra laat met haar erotische label RIANNE S zien dat erotische speeltjes ook mooi kunnen zijn. De vrouwvriendelijke speeltjes leveren een positieve bijdrage aan het seksleven van vrouwen. Haar bedrijf heeft een miljoenenomzet en de speeltjes worden in veertig landen verkocht.

                                                     

VIVA400 Publieksprijs 2017: Danique Bossers uit Rotterdam startte na haar studie bedrijfskunde in 2013 haar webwinkel MostWanted, een webshop met fashion pronkstukken uit Parijs, Berlijn en Amsterdam. Sinds 2014 heeft ze ook een fysieke winkel in Rotterdam.

                                                               

Visionista Award: Suzanne Eikmans. Nieuw dit jaar tijdens de VIVA400 was de Visionista Award. Uit de vele aanmeldingen heeft het VIVA400-team dertig deelneemsters geselecteerd voor ‘La route du succes’; een programma vol masterclasses en personal coaching van topvrouwen uit Amsterdam én Parijs. Uit die dertig deelneemsters zijn drie finalisten geselecteerd. Suzanne Eikmans is met haar app Festival Wallet de allereerste winnaar van deze award.

Platform                 

VIVA400 is hét platform en netwerk voor en door ambitieuze en ondernemende vrouwen die inspireren door wie ze zijn, wat ze doen en wat ze bereiken. Het publiek kon tot en met 19 september 2017 via www.VIVA400.nl zichzelf of iemand anders per categorie aanmelden om kans te maken op een nominatie voor de Awards van 2017. Vanaf 25 september kon het publiek stemmen op hun favoriete genomineerde.

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken