Staatsloterij organiseert NK Waterfietsen tijdens Sail

Staatsloterij organiseert NK Waterfietsen tijdens Sail
 • Sponsoring
 • 18 aug 2015 @ 10:25
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • Activatie

De Staatsloterij organiseert tijdens Sail 2015 komend weekeinde op de Kop van Java het allereerste Nederlands Kampioenschap Waterfietsen. In een waterbassin met een diameter van 27,5 meter krijgen bezoekers van Sail de kans om het op een speciale waterfiets tegen elkaar op te nemen. Iedere dag van Sail zijn er voorrondes waarbij de twee snelste dames en heren van de dag doorgaan naar de finale op zondag 23 augustus. Sport Marketing bureau SportVibes ontwikkelde het concept en is samen met event organisator Shivers verantwoordelijk voor productie en regie.

'De Staatsloterij gaat voor een gezonder en gelukkiger Nederland door sport en spel', vertelt Frans van Steenis, algemeen directeur van de Nederlandse Staatsloterij. 'Via ons fietsinitiatief Oranje Peloton willen we fietsen in Nederland nog leuker maken. Als trotse hoofdsponsor van Sail hebben we dit gekoppeld aan water en watersport. Zo is het eerste NK Waterfietsen ontstaan. Deelnemers strijden op racefietsen op speciale drijvers om deze titel.'

De finale van het eerste NK Waterfietsen op zondag wordt begeleid door niemand minder dan Oranje Peloton ambassadeur Leontien Zijlaard-Van Moorsel. De winnaar mag zich de eerste Nederlands Kampioen Waterfietsen noemen en krijgt uiteraard een mooie prijs.

Snelsten van de dag
Aan het einde van iedere dag krijgen de dag-snelsten een bericht. Zij worden op zondag 23 augustus verwacht voor de grote finale waarin je naast de titel Nederlands Kampioen Waterfietsen kans maakt op unieke prijzen. Zo is er voor de kampioen een geheel verzorgd weekend weg te winnen, maar ook maken de finalisten kans op een VIP-dag bij de professionele wielerploeg Team Roompot Oranje Peloton.

Deelname aan het NK Waterfietsen is gratis en kan vanaf 18 jaar. Belangstellenden kunnen zich tijdens Sail melden bij het Staatsloterij-gebied op de Kop van Java.

Bekende topsporters
Op de donderdag van Sail (20 augustus) zullen vanaf 12.00 uur bekende Nederlandse sporters het op de waterfiets tegen elkaar opnemen. Een keur aan topsporters die samen goed zijn voor meerdere gouden medailles en internationaal naam en faam hebben gemaakt in hun sport zal aan de start verschijnen. De volgende sporters zijn aanwezig bij het NK Waterfietsen voor prominenten:
Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Marianne Vos, Sjinkie Knegt, Rintje Ritsma, Nicolien Sauerbreij, Barbara de Loor, Gert Jacobs, Leon van Bon, Johnny Hoogerland, Ronald de Boer en Rob Witschge.  

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken