[Branded Content] 'Overheidsspecialist' OnlyHuman zet in op groei

[Branded Content] 'Overheidsspecialist' OnlyHuman zet in op groei
  • Algemeen
  • 2 apr 2018 @ 09:00
  • Link
  • Sales
    Sales


    BBP Media
  • Branded content
  • 2 apr 2018 @ 09:00
  • Sales

OnlyHuman is al meer dan 17 jaar bemiddelaar in communicatie- en marketingprofessionals. De organisatie heeft een zeer groot aandeel in de overheidsmarkt en blijft deze als zeer belangrijk zien. Om te groeien, beweegt OnlyHuman zich met ondersteuning van de campagne ‘Match, Work, Grow’ ook naar de commerciële markt.

“Groei om de groei, dat is niet waar we het voor doen. We willen groeien om nieuwe kansen te creëren en meer en betere dienstverlening voor onze klanten mogelijk te maken. En, minstens zo belangrijk, om mensen laten groeien. Daarmee doel ik op ons interne team én de professionals die we bemiddelen. Vanaf de oprichting in 2000 bediende OnlyHuman zowel organisaties in de non-profit sector als commerciële sector, waaronder banken en verzekeraars. In de eerste jaren sloten we grote contracten met onder meer Rijkswaterstaat en zo is de focus op een organische manier gericht geraakt op de overheidsmarkt”, zegt Martin Staats, directeur van OnlyHuman. Staats benadrukt dat OnlyHuman de overheidsmarkt als een zeer belangrijke markt blijft zien: “Het is waar we groot in zijn geworden. Onze positie als autoriteit in de overheidssector willen we behouden en uitbouwen. Vanuit de doelstelling om verder te willen groeien, past het om ook meer opdrachtgevers en professionals in de commerciële markt van dienst te willen zijn.”

De menselijke maat centraal
“De afgelopen tijd wilden veel, met name grote, opdrachtgevers werken met één tussenpersoon. Nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt, hebben zij baat bij directe relaties met OnlyHuman als gespecialiseerde partij”, vervolgt Staats. “We zijn niet de grootste partij en zien dat als een onderscheidende factor. Het stelt ons namelijk in staat om een persoonlijke band op te bouwen met zowel opdrachtgevers als professionals. Wij streven niet naar ‘zo veel mogelijk mensen wegzetten’ bij opdrachtgevers; wij willen de best mogelijke match maken – want hoe beter de match, hoe meer opdrachtgever én professional daarvan profiteren. Ik loop al lang mee in de flex-wereld en bijna elk bureau in de branche schermt met het begrip ‘persoonlijke benadering’. Bij OnlyHuman zie ik dat ook echt terug: intern omdat elke geslaagde match het resultaat is van ‘group effort’ en extern in de band die we hebben met professionals en opdrachtgevers. In onze aanpak staat de menselijke maat centraal. Deze insteek, in combinatie met onze royale database van professionals uit alle regio’s, van alle leeftijden en met uiteenlopende specialismes en ervaringsniveaus, is wat OnlyHuman inbrengt om de juiste communicatie- of marketingprofessional te koppelen aan opdrachtgevers.”

Ervaring in bemiddeling en het vak
Op de vraag wat de toegevoegde waarde is van het team en de professionals van OnlyHuman, antwoordt Staats: “De consultants en recruiters van OnlyHuman zijn ervaren bemiddelaars en hebben daarnaast vakinhoudelijk hun sporen verdiend in marketing en communicatie. Dat maakt hen een goede gesprekspartner voor alle betrokken partijen. Van professionals horen we vaak dat ze zich thuis voelen bij OnlyHuman omdat we veel vakkennis, kunde en ervaring hebben, maar vooral omdat we hun belangen net zo belangrijk vinden als die van opdrachtgevers. In de visie en missie van OnlyHuman is opgenomen dat we aandacht, tijd en middelen besteden aan de ontwikkeling van onze professionals. In de praktijk uit zich dat bijvoorbeeld in de kennissessies die we organiseren. De onderwerpen zijn vaak aangedragen door de professionals zelf en daarmee zeer relevant. Ook dit maakt dat professionals zich gehoord voelen en dat vinden wij heel belangrijk.“

‘Match, Work, Grow’
“In de kern is OnlyHuman een flex-bureau, we lossen capaciteitsproblemen op en dat doen we in de specifieke niche van communicatie & marketing. Maar we gaan een stap verder: we adviseren bijvoorbeeld ook in vraagstukken rondom het inrichten van de flexibele schil. We zorgen ook dat we professionals kunnen bemiddelen in alle beschikbare contractvormen: soms door het bemiddelen van zzp’ers, maar steeds vaker ook in de vorm van detachering waarbij de professional kiest voor het gemak en de zekerheid van een dienstverband met ons. Oprechte persoonlijke aandacht en bijna twee decennia ervaring in de branche dragen bij aan onze unieke positie ten opzichte van andere bureaus in Nederland. We zijn ervan overtuigd dat OnlyHuman ook veel kan betekenen voor organisaties in de profitsector. Onze propositie gaan we over het voetlicht brengen door middel van een merkcampagne. De komende maanden treden we flink naar buiten, in magazines, met commercials op BNR Radio en online. De woorden ‘Match, Work, Grow’ geven perfect de visie en missie van OnlyHuman weer. Voor professionals en overheidsorganisaties, en nu dus ook volop voor de commerciële sector.”

"Groei om de groei, dat is niet waar we het voor doen. We willen groeien om nieuwe kansen te creëren en meer en betere dienstverlening voor onze klanten mogelijk te maken”

Rogier Reker, Content Specialist:

“Bij KLM heb ik zes jaar gewerkt als social media content-specialist. Creatie, commercie, analyse, alles. Van kinderschoenen naar een volwassen schoenmaat. Ruim anderhalf jaar geleden ben ik als zzp’er gestart, eerst bij het Ministerie van VWS en nu bij Provincie Noord-Holland Groen Kapitaal. Wat ik geleerd heb is denken in Return Of Investment. Deze commerciële kennis neem ik weer mee naar de overheidsinstellingen waar ik op dit moment voor werk. Het denken in doelgroep en boodschap afwegen tegen de ROI. Daarnaast heb ik geleerd dat het succes van je marketing en commerce echt de service is die je levert. Dat zie ik ook terug bij OnlyHuman. Zij hebben hun servicelevel op een hoog niveau staan. Ik voel mij serieus genomen, word persoonlijk en snel te woord gestaan en ze blijven innoveren, zoals nu op het gebied van facturatie. OnlyHuman neemt voor mij veel zorg weg zodat ik mij kan concentreren op mijn corebusiness, het maken van mooie content als afgeleide van de bedrijfsstrategie.”

tekst: Marjolein Brokkelkamp / beeld: Zuiverbeeld

 


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken