VWS lanceert campagne voor meer (huis)artsen

VWS lanceert campagne voor meer (huis)artsen
 • Algemeen
 • 27 sep 2023 @ 15:23
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers heeft de promotie- en informatiecampagne ‘The Next Level Dokter’ gelanceerd, die voor meer artsen buiten het ziekenhuis moet zorgen.

De campagne is erop gericht geneeskundestudenten en basisartsen te inspireren zich te oriënteren op een artsenberoep buiten het ziekenhuis en daarvoor te kiezen. Bijvoorbeeld voor het beroep huisarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten, jeugdarts, verslavingsarts, forensisch arts of vertrouwensarts. Opleidingen voor artsenberoepen buiten het ziekenhuis en SBOH, werkgever voor artsen in opleiding zijn de initiatiefnemers. Diverse partijen hebben meegedacht en ondersteunen de campagne zoals werkgevers in de zorg (GGD-en, huisartsenpraktijken, zorginstellingen), geneeskundestudenten-, aios-, wetenschappelijke en beroepsverenigingen. VWS maakt de campagne financieel mogelijk.

Kees Esser, voorzitter Raad van Bestuur SBOH: ‘We verplaatsen steeds meer zorg naar buiten het ziekenhuis. Toch lijkt de opleiding geneeskunde nog steeds één grote reclamecampagne te zijn voor werken als arts in het ziekenhuis. Dat moet anders. Want voor het waarborgen van goede zorg zijn ook buiten het ziekenhuis veel goede artsen nodig. Artsen die in de wijken verschil maken voor jong en oud. Daarom zetten we deze prachtige artsenberoepen buiten het ziekenhuis nu samen met de opleidingen steviger op de kaart. Dat doen we onder andere met deze campagne, die weer onderdeel is van ons actieplan ‘tegengaan artsentekort’.’

Minister Kuipers: ‘We moeten zorgen dat we de eerste lijn in de volle breedte versterken. De eerste lijn is het fundament van onze zorg en dat willen we overeind houden. Daar hebben we iedereen hard voor nodig: studenten, artsen én opleiders. Eén onderdeel van het versterken van de eerste lijn is namelijk het opleiden van meer extramurale artsen. Prachtig dat daarvoor nu een campagne van start gaat.’

Next Level Dokter
In de campagne staat de dokter midden in de samenleving centraal. Dat is de next level dokter. Deze dokter is actief in de wijk, komt ‘binnen’ bij mensen, beweegt zich in hún omgeving en kan in diverse momenten van hun leven een rol spelen. Van jong tot oud. Deze dokter kijkt naar de mens in zijn totaliteit en werkt samen met anderen aan de gezondheid van mensen en de samenleving. De campagne bestaat uit drie bouwstenen:

1. Een reclamecampagne om geneeskundestudenten en basisartsen te triggeren naar het online next level dokter platform te gaan. Via socials, advertenties in vakmedia, beurzen en on site acties op medische faculteiten.

2. Het online platform www.thenextleveldokter.nl met een lefwijzer, een leuke korte test of een artsenberoep buiten het ziekenhuis iets voor je kan zijn en met informatie over artsenberoepen buiten het ziekenhuis en de bijbehorende medische vervolgopleidingen. Met video’s van next level dokters die aangeven welke vragen zij hadden en waarom zij voor hun bijzondere beroep hebben gekozen.

3. Next level coaches die via het online platform laagdrempelig te benaderen zijn en vragen beantwoorden en persoonlijk advies geven over de oriëntatie op en keuze voor een artsenberoep buiten het ziekenhuis.

De promotie- en informatiecampagne is ontwikkeld door de bureaus Cross (campagneplan en -coördinatie), Score communication (campagne concept), Richtingmakers (online platform) en Flexibel Verschil (projectmanagement).

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken