B2B Marketing moet zichzelf onmisbaar maken

 • B2b
 • 18 mrt 2015 @ 11:42
 • Link
 • Redactie B2B
  Redactie B2B

  Redactie
  MarketingTribune
 • AwardsKennissessieDoelgroepOnderzoekEffect

Spetterende presentaties, leerzame casesessies, een grote opkomst en een bruisende sfeer stonden gisteren garant voor een succesvolle editie van het B2B Marketing Forum in DeFabrique in Utrecht. Eens te meer werd duidelijk dat B2B al lang niet meer het lelijke eendje van de marketing is, maar juist een dynamisch en uitdagend ‘ambacht’ dat zich met de dag ontwikkelt. Canon werd verkozen tot winnaar van de B2B Marketing Award.

Shimon Ben Ayoun van organisator SpotOnvision schonk aan het begin van de dag al meteen klare wijn. Marketeers moeten hun marketingactiviteiten meetbaar maken. Op die manier win je aan geloofwaardigheid en maak je jezelf van vitaal belang voor het bedrijf waar je voor werkt. In een gloedvol betoog, aan de hand van onderzoek dat zijn bureau deed onder 26 marketingdirecteuren, wees Ben Ayoun onder meer op het belang van marketing performance rapportages, zinvolle marketing metrics en de implementatie van marketing automation platforms en goede CRM-systemen. Hoewel de techniek natuurlijk altijd maar een middel is het gaat erom je klant te kennen en deze in te delen in persona’s.

De presentatie van Ben Ayoun werd gevolgd door een energieke performance van Matthew Banks, Vice President Oracle. Banks is voorvechter van de ‘outside-in’ benadering. In zijn woorden: ‘ken je klant, inspireer en faciliteer hem, en stel hooguit één vraag’. De zaal die vol zat met 250 belangstellenden was zichtbaar enthousiast over de voordracht van Banks.

In tal van kennissessies gaven onder meer Nuon, ING en DHL talloze waardevolle learnings weg. Canon, IBM en De Persgroep waren genomineerd voor de B2B Marketing Award. Canon werd aan het eind van de dag tot winnaar gekroond van de B2B Marketing Award. De Japanse cameraproducent zette de serviceafdeling in om doelstellingen te realiseren. Jurylid Truus Koppelaar van AFAS: ‘De case van Canon was duidelijk in zijn eenvoud: smart-doelstellingen en een prachtige ROI. De marketeers van Canon hebben de serviceafdeling, die dagelijks klantcontact heeft, ingezet om in korte tijd ambitieuze doelstellingen te realiseren. De borging van het leadproces en het inzicht daarin heeft de serviceafdeling extra gemotiveerd.’ (WM) 


 

Redactie B2B

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken