Dutch Marketing Awards 2018 open voor nominaties

Dutch Marketing Awards 2018 open voor nominaties
 • B2b
 • 22 sep 2017 @ 09:09
 • 16966 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Award

Het duurt nog even , maar op 29 maart 2018 zullen in Amsterdam de Dutch Marketing Awards 2018 worden uitgereikt aan Nederlandse bedrijven met de beste marketingprestaties. Ook worden de Marketeer of the Year én het Marketing Talent of the Year bekendgemaakt. Iedereen die een genomineerde wil aandragen, wordt nu al opgeroepen door de mede-organisator van het evenement: Beroepsvereniging NIMA.

De prijzen worden, evenals in voorgaande jaren, uitgereikt in zes categorieën. In januari maken de zes vakjury’s bekend welke bedrijven en personen in aanmerking komen voor de opvolging van de winnaars van 2017: Hunkemöller, Picnic, Vegetarische Slager, Hallmark, Marketeer Pieter Zwart (Coolblue) en Marketing Talent Joost Geurtsen (NU.nl).

Prestatie

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet de betreffende organisatie of persoon een buitengewone marketingprestatie hebben geleverd die consistent onderdeel uitmaakt van de totale ondernemingsstrategie. Ook moet de prestatie als voorbeeld dienen voor het hele marketing vak en de marketingfunctie. Anders dan veel vakprijzen die reclame, campagnes of inzet van media beoordelen, draaien de Dutch Marketing Awards om marketing als geheel. De juryleden worden voornamelijk gerekruteerd uit het NIMA netwerk van Register Marketeers, die naast de marketingprestaties ook aandacht hebben voor het bedrijfsresultaat als geheel, de duurzaamheid van de strategie en de unieke waarde die de marketinginspanningen hebben geleverd.

Voorzitter van het college van Register Marketeers, Marc van Eck, is dit jaar opnieuw voorzitter van de hoofdjury én de jury van Marketing Company of the Year. Voormalig Marketeer of the Year, Erik van Engelen van Eneco, leidt de jury van de Marketing Start Up Company of the Year, Philip Kok, CEO van The Valley, neemt de jury van de Marketing Scale Up Company of the Year voor zijn rekening. Guy van Liemt van Erasmus Universiteit Rotterdam is hoofd jury van Internal Branding Company of the Year.

De twee persoonsgeboden prijzen, die voor Marketeer of the Year en Marketing Talent of the Year, worden net als voorgaande jaren toegekend door een jury bestaande uit de eerdere winnaars van de prijs (Marketeer of the Year, onder voorzitterschap van Leon Bouwman van Adfo Groep) en een vertegenwoordiging van CMO’s uit het Marketing Executive Center (Talent of the Year, onder voorzitterschap van Joris van Zoelen van Synergie).

Inzenden voor nominaties kan via de site www.dutchmarketingawards.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en jurysamenstelling.

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken