Siemens Huishoudapparaten vernieuwt merkaanpak

Siemens Huishoudapparaten vernieuwt merkaanpak
 • Bureaus
 • 8 jun 2022 @ 11:37
 • 11699 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Siemens Huishoudapparaten kondigt een vernieuwde merkaanpak aan. Het merk gaat zich naar eigen zeggen richten op ‘een betekenisvolle vooruitgang’. De re-shape van het merk bestaat uit een nieuw merkontwerp, internationale campagne, retailconcept en een nieuwe ovenserie.

Siemens Huishoudapparaten zegt zich te willen wijden aan een betekenisvolle vooruitgang en hierin het voortouw nemen voor een duurzamere toekomst. Dat doet het merk door producten te voorzien van intelligente technologie die zich focust op connectiviteit, welzijn en het verminderen van een ecologische voetafdruk.

Het keukenmerk heeft zijn merkpositionering en -ontwerp aangescherpt als antwoord op een nieuwe perceptie van 'vooruitgang’ van de consument. Dier perceptie komt naar voren uit recent onderzoek van Siemens, uitgevoerd in zeven landen. Dankzij de langdurige pandemie en groeiende bezorgdheid over klimaatverandering, geeft 87 procent van de consumenten aan hun prioriteiten en opvattingen over vooruitgang te hebben herzien. Voor twee derde van de consumenten draait vooruitgang om een goede balans tussen persoonlijke en maatschappelijke doelen en werken aan een duurzamere toekomst. Zo vindt meer dan 70 procent het belangrijk dat mensen bewuster gaan leven door overconsumptie en verspilling tegen te gaan om zo de klimaatcrisis te verminderen. Een grote meerderheid brengt dit thuis al in de praktijk en is bewust bezig met onderwerpen als overconsumptie, gezondheid en relaties.

Dynamisch design
Ook heeft Siemens hun visuele identiteit aangescherpt. Deze kenmerkt zich door een dynamischere en modernere uitstraling. Het ontwerp heeft een kleurenboost gekregen. De typografie en beeldspraak moeten de vooruitgang en het toekomstdenken van het merk weerspiegelen. Consumenten zullen het nieuwe ontwerp terug zien in alle touchpoints, waaronder meer dan 8500 merkwinkels, showrooms, flagshipstores en shop-in-shops over de hele wereld. 

 De nieuwe merkcampagne wordt vanaf 8 juni 2022 internationaal uitgerold via de Siemens kanalen en sociale media - Instagram, YouTube, Facebook en LinkedIn. Er wordt ingezoomd op de thema's, vooruitgang en nieuwsgierigheid. De commercial is hier te zien.

Credits:
Verantwoordelijke Key Creative Agencies:
Saatchi & Saatchi, Düsseldorf: Creative Campaign
MetaDesign Berlin: Merkontwerp, implementatie en uitrol
Landor & Fitch, Hamburg: Merkherlanceringsstrategie, grondbeginselen van merkontwerp en ervaringsprincipes
Iris Worldwide: Digitale Implementatie
i-Sekai: PR Strategie en Content

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken