Edelman benoemt Andrew Foote als GM Nederland en 'The Markos' als creatief team

Edelman benoemt Andrew Foote als GM Nederland en 'The Markos' als creatief team
 • Bureaus
 • 29 sep 2023 @ 11:00
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PersonaliaMarketingcommunicatie

Edelman, een wereldwijd opererend communicatie- en marketingbureau, benoemt Andrew Foote (foto) als General Manager voor Nederland. Ook het prijswinnende Braziliaanse creatieve duo Marco Serra en Marcos Alves, beter bekend als 'The Markos', wordt in Amsterdam aangesteld.

Deze benoeming van Foote volgt op het besluit van de huidige GM Steve Heywood om een nieuwe uitdaging buiten het bureau aan te gaan.

Heywood is al negen jaar oudgediende bij Edelman en heeft in zijn carrière gewerkt aan klantleiderschap, regionale EMEA-projecten en sinds 2019 heeft hij leiding gegeven aan Edelman in Nederland. Onder zijn leiderschap is Edelman Amsterdam ieder jaar gegroeid. Daarnaast heeft hij het werk van Edelman voor wereldwijde klanten in de EMEA-regio uitgebreid en heeft hij belangrijke Nederlandse merken als nieuwe klanten binnengehaald. Zijn leiderschap werd volgens het bureau vooral gekenmerkt door de manier waarop hij het bedrijf wist te laten groeien zonder het belang van het team uit het oog te verliezen.

De geplande opvolging vindt plaats in november 2023. Andrew Foote, een ervaren senior leider binnen het Edelman netwerk, verhuist vanuit New York en neemt het stokje over als General Manager Nederland om leiding te geven aan de volgende fase van de transformatie van het kantoor.

Andrew Foote trad dertien jaar geleden in dienst bij Edelman en heeft een aantal leidinggevende functies bekleed binnen de Amerikaanse activiteiten van Edelman. Meest recentelijk was hij Managing Director of Digital Client Solutions, waar hij verantwoordelijk was voor het stimuleren van digitale groei en innovatie bij de grootste wereldwijde klanten van Edelman. Ook was hij zeven jaar Managing Director Digital in New York, waar hij leiding gaf aan een team van 150 digitale experts en ontwerpers. Naast zijn aanstaande functie, zal Andrew leiding blijven geven aan een aantal van Edelmans grootste klanten wereldwijd.

Arent Jan Hesselink, President en CEO, Edelman EMEA, zegt: 'We zijn Steve zeer dankbaar voor alles wat hij voor Edelman heeft gedaan. Onder zijn leiding is het bedrijf met meer dan 30% gegroeid en hij heeft een transformerende rol gespeeld in zowel Nederland als daarbuiten. Wij wensen hem het allerbeste in zijn volgende avontuur. Ik kijk ernaar uit om de groei Edelman Amsterdam te zien versnellen onder leiding van Andrew en twijfel er niet aan hij buitengewoon succesvol zal zijn als leider van het team. Zijn benoeming is een duidelijke intentieverklaring met betrekking tot onze plannen voor onze Nederlandse activiteiten. Amsterdam speelt een belangrijke rol binnen Edelman en deze benoeming zal de integratie van onze activiteiten hier en in de regio verder verdiepen.'

De verhuizing komt op een cruciaal moment voor Edelman, nu het bureau haar mogelijkheden en klantenbestand verder uitbreidt in het streven om het beste wereldwijde communicatieadviesbureau te worden.

Benoeming nieuw creatief team
Edelman begint ook aan een nieuw creatief hoofdstuk met de aanstelling van het Braziliaanse creatieve duo Marco Serra en Marcos Alves, beter bekend als 'The Markos'. De twee hebben baanbrekend werk op hun naam staan dat bekroond is voor verschillende prijzen, zoals de Cannes Lions, Clio Awards en GrandPrix For Good op Eurobest. Omdat de sociale media opdrachten in de regio zijn gegroeid, breidt het bureau ook dit aanbod uit onder leiding van Bruno Tozzini, Creative Director Social & Activation, die overkomt van TBWA\. 

Eerder deze zomer kondigde Edelman ook de benoeming aan van Karlijn Marchildon, Managing Director Brand, die nauw zal samenwerken met creative, digital en strategy om ons geïntegreerde aanbod aan klanten uit te breiden.

Steve Heywood, GM, Edelman Amsterdam, vult aan: 'Het is een voorrecht geweest om leiding te geven aan het getalenteerde team in Amsterdam en ik ben trots op onze groei, klantenportfolio en nieuw talent, die samen echt transformatief werk opleveren. Dit is het perfecte moment om het stokje door te geven aan Andrew Foote, een getalenteerde leider die goed gepositioneerd is om het volgende hoofdstuk voor onze business in Nederland te schrijven. Hiermee doel ik op de ervaring die Foote met zich meebrengt vanuit het Edelman netwerk, zijn digitale achtergrond en zijn recente "verlofdekking" voor Chief Digital Officer EMEA vanuit het kantoor in Amsterdam.'
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken