Line-up Illustratie Biënnale 2016

Line-up Illustratie Biënnale 2016
 • Design
 • 12 mei 2016 @ 10:09
 • 5449 x gelezen
 • Link
 • Redactie Design
  Redactie Design

  Redactie
  MarketingTribune
 • Graphic

Tijdens het weekend van 4 en 5 juni vindt in Haarlem de Illustratie Biënnale 2016 plaats. Het tweejaarlijks festival dat samen met de BNO wordt georganiseerd, fungeert als trefpunt voor illustratoren, opdrachtgevers, artdirectors, uitgevers en iedereen met belangstelling voor illustratie en graphic art. Centrale plek is de Toneelschuur in Haarlem.

Peter van Straaten opent de Illustratie Biënnale op zaterdag 4 juni om 11.30 uur in de foyer van de Toneelschuur. Vanaf 12.00 uur ontvangt presentator Jellie Brouwer onder anderen mode-illustrator Piet Paris, de Brits-Israëlische illustrator Noma Bar, Gouden Penseel-winnaar Floor Rieder en de Vlaamse illustrator Pieter van Eenoge.

Line-up
De Illustratie Biënnale wil de rol van de illustratie in de hedendaagse beeldcultuur in een breed perspectief plaatsen en laten zien hoe rijk geschakeerd het vakgebied is met de verdere line-up van illustratoren die 4 juni in de grote zaal hun werk presenteren: Sigrid Calon (grafische patronen), Ellen Mandemaker (ruimtelijk), Henning Wagenbreth (illustratie, letterontwerp) uit Duitsland, Harriet van Reek (prentenboeken), Monobanda Play (3D, games), Daniela Treija (fotografische illustratie) en collectief Job, Joris & Marieke (animatie en muziek).

Digitale expositie en pop-up museumwinkel
De expeditiegarage van de Toneelschuur is 4 en 5 juni expositieruimte met een digitale expositie van werk van ruim 100 illustratoren en een expositie van geïllustreerde boekomslagen, mogelijk gemaakt door de Fiep Westendorp Foundation.

Zoals elke editie werkt de Illustratie Biënnale samen met een kunstacademie. Deze keer maakten studenten van ArtEz in Zwolle werk rond het thema ‘privacy’, te zien in een speciale expositie. En in de pop-up museumwinkel is beide dagen werk te koop van de deelnemende illustratoren; gelimiteerde uitgaves, prints op papier, textiel en andere materialen.

De Illustratie Biënnale wordt georganiseerd door de Stichting Illustratie Biënnale in samenwerking met de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Fiep Westendorp Foundation, Pictoright, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting, Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel en Beamsystems.

©Levi Jacobs

Illustratie Biënnale 2016

Locatie: Toneelschuur

Adres: Lange Begijnestraat 9

Plaats: Haarlem

Datum:

– zaterdag 4 juni, 11.30 – 17.30 uur (grote zaal, foyer en expeditiegarage)

– zondag 5 juni, 13.30 – 17.30 uur (expeditiegarage)

Tickets:

Kaartverkoop voor het zaalprogramma van 4 juni via de Toneelschuur (023-5173910).

Alle andere activiteiten van de Illustratie Biënnale 2016 zijn gratis toegankelijk.

www.illustratiebiennale.nl

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken