Quest lanceert Quest Junior als maandblad

Quest lanceert Quest Junior als maandblad
  • Media
  • 14 jun 2017 @ 11:01
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • DoelgroepTijdschriftuitgeversContentTijdschriften

Het populair-wetenschappelijke maandblad Quest lanceert vandaag Quest Junior, een tijdschrift voor nieuwsgierige jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar. Quest Junior verschijnt vanaf augustus maandelijks. Ter gelegenheid van de lancering worden vandaag 500.000 gratis exemplaren van Quest Junioruitgedeeld op 5700 scholen aan kinderen uit groep 6, 7 en 8.

Er verscheen al eens een Quest Junior tijdens de kinderboekenweek van 2015, maar ditmaal komt uitgever G+J Media echt met een maandblad. Het is in alles de jonge versie van de ‘grote’ Quest. Het magazine biedt elke maand een mix van artikelen over wetenschap, techniek, natuur, mens en lichaam, psychologie en geschiedenis. Hoofdredacteur Thomas Hendriks vertelt: ‘We hebben vooraf uitgebreid onderzoek gedaan onder jongens en meisjes en dat leverde belangrijke inzichten op. Zij zijn ontzettend nieuwsgierig en willen heel graag lezen en leren. Maar de informatie die ze onder ogen krijgen mag wel wat spannender. Daarom biedt Quest Junior informatie op speelse manieren aan. Denk daarbij aan (foto)strips en veel vraag-en-antwoord-artikelen. Ook de onderwerpen die aan bod komen zijn afgestemd op wat de jonge lezers interesseert.’

Jonge lezers zijn veel online. Daarom is Quest Junior ook te vinden op YouTube. Daar vlogt ‘experimenteerexpert’ Boy Vissers, in het dagelijks leven biologiedocent in het voortgezet onderwijs, elke week een nieuw wetenschappelijk proefje met uitleg. Ook zijn er animated video’s die antwoord geven op vragen als ‘Hebben kleine mensen ook kleinere hersens?’ en ‘Waarom zit er een gat in een donut?’ Hendriks: ‘We bieden met Quest Junior naast het magazine ook leerzame content digitaal aan voor thuis en in de klas. Leerkrachten krijgen vanaf komend schooljaar tips hoe zij onze content kunnen toepassen bij de vakken die zij geven.’ 

Quest, een uitgave van G+J Media in Amsterdam, verschijnt sinds 2004 en is met een betaalde oplage van circa 140.000 exemplaren een van de grootste maandbladen van Nederland. Vanaf augustus 2017 brengt Quest voor een jonge doelgroep Quest Junior uit. Naast Quest en Quest Junior verschijnen vier keer per jaar de specialsQuest Psychologie en Quest Historie. Ander specials, zoals Quest101 (vraag en antwoord), Quest in Beeld en Quest Extra worden een keer per jaar gemaakt. Verder verschijnen jaarlijks een scheurkalender, een PuzzelMix en custom made magazines.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken