De grappigste taalvout van 2021 is...

De grappigste taalvout van 2021 is...
 • Media
 • 12 jan 2022 @ 07:30
 • 10216 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

'Gelieve de kleuters te begeleiden naar het toilet & door te spoelen aub!' is in de Taalvoutjesverkiezing van 2021 gekozen tot taalvout van het jaar.

Dat heeft de humoristische taalsite Taalvoutjes bekendgemaakt. De winnaar kreeg 26% van alle stemmen. De afgelopen week konden de fans van Taalvoutjes stemmen op de 20 grappigste, populairste en soms ook pijnlijkste taalvouten uit het afgelopen jaar. Net als in 2020 domineerde corona niet alleen het nieuws maar ook de Taalvoutjes-tijdlijn. Hoewel meerdere corona-gerelateerde taalmissers de top 10 wisten binnen te dringen, is het opvallend dat een niet corona-gerelateerde vout er met de dubieuze eer vandoor gaat.

Ook de nummer 2 - een dierenarts die ogenschijnlijk al 'anderhalf jaar op zoek is naar een collega' in het achtereind van een koe - en de nummer 3 - 'Wacht tot de vorige bezoeker volledig is doorgedraaid' - zijn ogenschijnlijk coronavrij; pas op nummer 4 vinden we de klassieker 'In deze winkel is het dragen van een mondkapje en een winkelwagen verplicht'.

Het platform Taalvoutjes zet ieder jaar traditiegetrouw de populairste taalmissers van het voorgaande jaar op een rij om vervolgens de ruim 500.000 fans op te roepen om te stemmen. Welke taalvout de verkiezing gaat winnen is ook voor Taalvoutjes zelf elk jaar weer een verrassing. Oprichtster Vellah Bogle: "Ik had mijn geld ingezet op de nummer 2. Maar voutjes met kinderen doen het traditiegetrouw goed." In andere jaren gingen onder andere een vegetarische slager die in de diepvries ligt, een bus met de slogan 'uw probleem, ons een zorg' en een dikkepeerzaag er met de eretitel vandoor.

Dit jaar viert het platform zijn tiende verjaardag. De verkiezing is dan ook nog maar een voorproefje voor wat nog gaat komen: ‘We laten een decennium aan taalvoutjes natuurlijk niet geruisloos voorbijgaan!’, aldus Bogle. ‘Ik heb in tien jaar zo ontzettend veel hilarische missers langs zien komen dat ik zelf niet meer kan bepalen welke nou de aller-aller-állerleukste is. Dat gaan we dus overlaten aan de fans!’ De Taalvoutjes-verkiezing met de leukste missers uit de afgelopen tien jaar volgt later dit jaar.

De tien populairste voutjes van 2021, evenals eerdere winnaars, kunnen bekeken worden op www.taalvoutjes.nl/leukste-taalvout-2021

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken