[interview] 'Cannes Lions beoordeelt bureaus en productiehuizen op gelijk niveau'

[interview] 'Cannes Lions beoordeelt bureaus en productiehuizen op gelijk niveau'
 • B2b
 • 4 okt 2021 @ 08:00
 • 16823 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • ReclameInterview

Karlijn Paardekooper is executive producer bij Czar Amsterdam: ‘Als productiehuis willen wij de lokale markt overstijgen en werk maken op internationaal niveau.’ Een gesprek over awards, invloed en creatief het onderste uit de kan willen halen.

De awards gaan naar de grote partijen en jullie staan alleen op de aftiteling; hoe voelt dat?
Wij besteden veel aandacht aan onze eigen PR en hebben goede relaties met bureaus en vakbladen/sites. Met grote regelmaat worden we dus wel genoemd! Dit vinden we uiteraard altijd heel fijn. Het is wel jammer als het een enorm passieproject is geweest en wij niet worden genoemd of getagged.

'Het is jammer als het een enorm passieproject is geweest en wij niet genoemd worden'

Het Cannes Lions International Festival of Creativity is bijzonder, omdat dit een van de weinige festivals is dat bureaus en productiehuizen op gelijk niveau stelt.

Kunnen de ‘craftsmen’ van Nederland zich meten met de concurrentie uit het buitenland?
Ik vind het moeilijk om de verschillende markten te vergelijken, vooral omdat veel landen uit ons netwerk veel groter zijn met veel grotere marketingbudgetten. Als productiehuis willen wij de lokale markt overstijgen en werk maken op internationaal niveau.

Hoe groot is jullie invloed?
Een agency komt bij ons binnen met een boek en ze vertrekken met een film! Daar zit een hele reis tussen. En ik denk dat onze invloed van groot belang is tijdens deze reis.

Hebben jullie wel eens ruzie met de opdrachtgever?
Nee geen ruzie, maar uiteraard zijn er wel discussies omdat wij altijd de visie van onze regisseurs willen steunen en creatief het onderste uit de kan willen halen.

Hoe marketen jullie jezelf?
We hebben een rooster van regisseurs waar we enorm trots op zijn, waar veel van ook internationale erkenning hebben. We proberen ons creatief te blijven onderscheiden en onze trackrecord spreekt voor zich. We hebben een grote following op social media waarmee we een ons publiek op de hoogte houden van ons werk.

Expertise: ‘Czar bestaat al 30 jaar en wij zijn gepassioneerde storytellers. We gaan mee met de tijd zonder dIe kenmerkende Czar-touch te verliezen.’
Ambitie: Op internationaal niveau concurreren.
Aantal FTE: 13 op de productievloer en 32 regisseurs.
Standplaats: Amsterdam, Brussel, Berlijn, Hamburg, Zürich, Parijs, Kopenhagen, Stockholm, Oslo.
Klanten: Staatsloterij, Adidas, T-Mobile, NS, Grolsch, Heineken, Scotch & Soda, Paerle, Jumbo KPN, Volkswagen, Mercedes, KLM & nog veel meer.

Dit artikel verscheen eerder in MarketingTribune 16, 2021, met als thema 'Ode aan de makers'.
 

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken