Nieuwe marketinginzichten door design thinking

Nieuwe marketinginzichten door design thinking
 • Design
 • 6 sep 2017 @ 12:24
 • Link
 • Redactie Design
  Redactie Design

  Redactie
  MarketingTribune
 • Doelgroepen

In lijn met de principes van design thinking dook Beautiful Lives, samen met opdrachtgevers als ABN Amro, Suzuki en Westland Kaas, in het leven van 55- tot 85-jarige Nederlanders. Inzichten werden vervolgens gezamenlijk vertaald naar oplossingen die tijdens wandelingen en een borrel real time bij de doelgroep zijn getoetst. De belangrijkste conclusie volgens Beautiful Lives: We hebben een verouderd beeld van ouderen.

Managing partner van Beautiful Lives Gaby Siera: ‘We hebben een verouderd beeld van ouderen en de nieuwe generatie ouderen, de zogenaamde Young at Hearts, maakt daar maar al te graag korte metten mee. Geen “home sweet home”, de Y@H’s gaan er juist lekker vaak en ver op uit en de Young at Hearts omarmen de nieuwste technologieën. Facebooken of appen met opa? Hij is waarschijnlijk meer verknocht aan social media dan jij. Spaarzaam zijn ze ook niet; geld mag rollen nu het nog kan en ze leven gezonder dan ooit’

Annemarie Wanders, Westland Kaas: ‘De stereotypering van de Young at Hearts was bevestigend voor ons. We zien nu meer aanknopingspunten om deze doelgroep te bereiken, zoals de Amsterdam City Walk waar we aanwezig zijn met productsponsoring. Ook zien we overeenkomsten in mentaliteit met onze jongere doelgroepen en we zien we dat we met eenzelfde boodschap zowel hen als de Y@H’s kunnen bereiken. Onze Old Burger-reclame is daar een goed voorbeeld van. Het design thinking-proces, waar deze inzichten uitrolden, was voor mij nieuw, maar heel interessant. Via de zogenaamde pressure cooker kom je in korte tijd tot een of meerdere concrete ideeën. Je knutselt vervolgens een prototype in elkaar en legt dat de doelgroep voor, waaruit weer hele nieuwe oplossingen kunnen ontstaan. Die flexibiliteit en snelheid spreekt me enorm aan en is heel inspirerend.’

Jeroen Floor, Suzuki: “Hoe ouder de mensen, hoe jonger het model auto, geldt bij ons al even. De inzichten uit het Young at Hearts-project matchten perfect met onze eigen ervaringen. Vernieuwend en verfrissend voor ons was design thinking als systematiek en mindset. We hebben daarin ook andere afdelingen en relevante stakeholders zoals reclamebureaus betrokken. Zo kom je tot betere resultaten.”

 

14 september is er een tweede Young at Hearts-sessie. Je kunt je hier aanmelden.

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken