BenBits krijgt de vorm van een schildpad

BenBits krijgt de vorm van een schildpad
 • Food-en-retail
 • 12 jul 2022 @ 08:20
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • ConceptMarketing

BenBits heeft de productie van de natuurlijke, plasticvrije kauwgom van Italië naar Nederland gehaald en opent hiermee een eigen kauwgomfabriek in Heerhugowaard.

Zo maakt BenBits een grote stap als het gaat om verduurzaming en het verminderen van CO2-uitstoot.

Eigenaar Milan Dontje zal op 14 juli 2022 een eenmalig en exclusief kijkje in de keuken geven, belooft ze, en zal alles vertellen over het productieproces. Ook worden de verschillende soorten kauwgomsmaken geproefd. Aansluitend volgt er een masterclass door patissier Bart de Gans waarbij men eigen BenBits-kauwgom kan maken in diverse vormen. Daarnaast geeft De Gans dan een uitgebreide informatie over de historie van het receptuur.
 
BenBits heeft de afgelopen maanden naar eigen zeggen hard gewerkt om een nieuwe kauwgomvorm te introduceren. Aangezien de schildpad het symbool van BenBits en moeder natuur is, vindt men voortaan in het zakje kauwgompjes in de vorm van een schildpad in plaats van de traditionele vorm van een rondje of vierkantje. 'Na de rondleiding en masterclass volgt de officiële opening van de nieuwe BenBits-fabriek waarbij de eerste zakjes met nieuwe kauwgom van de band rollen waarna een overhandigingsmoment volgt.'

Kortom: BenBits is terug in Nederland.
(PvWK)

Over BenBits
'BenBits, in de jaren zeventig het eerste merk dat suikervrije kauwgom in Nederland lanceerde, introduceert nu de nieuwe generatie kauwgom: plasticvrij en duurzaam met uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong. BenBits plant-based kauwgom is vegan, heeft een natuurlijke gombasis, bevat geen kleurstoffen (zoals E171) en is suikervrij. BenBits heeft een plasticvrije verpakking van recyclebaar papier en steunt de Plastic Soup Foundation in haar missie om plastics en microplastics in de natuur te verminderen. BenBits kauwgom is er in twee smaken: Fresh Spearmint en Smooth Peppermint, verpakt in zakjes van 12 stuks. BenBits ligt in de schappen van Jumbo, Holland&Barret, Spar en EcoMondo. En binnenkort ook bij Stach en Crisp. Voor meer informatie via www.benbits.com.'

(bron: BenBits)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken