WePublish nieuwe naam van Online Publisher

WePublish nieuwe naam van Online Publisher
 • Media
 • 9 feb 2019 @ 22:12
 • 12929 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • PromotiePrintOnlineMerken

Online Publisher verandert zijn naam in WePublish. Deze rebranding houdt verband met de ambitie van het bedrijf om retailers meer omzet te laten halen met de data uit hun online folders.

Online Publisher is al tien jaar gespecialiseerd in het digitaliseren van offline folders. Er is volgens het bedrijf een groeiende vraag in de markt om de online folder zo professioneel mogelijk in te zetten, omdat deze belangrijker wordt in de winkelkeuze van shoppers. Samen met partners en klanten wil Online Publisher aantonen dat data uit online folders kan leiden tot meer omzet en bezoekers. De naam WePublish past beter bij deze visie, vandaar de nieuwe naam.

Online én offline folders

De interesse in de online folder zit volgens WePublish flink in de lift. Tegelijk is de markt voor de fysieke folder volop in beweging. Het medium is nog steeds een belangrijk middel in de klantreis om winkelbezoek en omzet te genereren, zowel online als offline. De afgelopen twee jaar groeide de data die met online folders kan worden gegenereerd uit tot een bron van kansen. Daarom gaat WePublish zich vol inzetten op bereik én resultaat, zowel online als offline.

'Uniek aan de data uit de online folder is dat deze het oriëntatiegedrag van shoppers bijhoudt, elke week weer', aldus WePublish. 'Dit betekent dat een shopperprofiel opgebouwd wordt met interesses die up-to-date zijn.' Met deze data wil WePublish samen met de retailer werken aan hogere online conversies, maar ook inzicht genereren in winkelbezoeken en product-trends. Het bedrijf gelooft zelfs dat er met genoeg data kan worden voorspeld welke weekaanbiedingen het beste gaan presteren binnen een product-categorie.

'Het afgelopen jaar hebben we hard ontwikkeld aan onze state-of-the-art techniek en onze data-gedreven dienstverlening en positionering', zegt managing director Nienke Bruggeman van WePublish. 'Dit staat nu als een huis en biedt legio mogelijkheden voor de retailmarkt van vandaag maar ook zeker in de toekomst. Retailers kunnen hierdoor veel relevanter zijn in hun aanbod voor de shopper. Van inkoop tot aankoop, offline en online.'

Internationale ambities

Met deze nieuwe data-dienstverlening richt WePublish zich op retailklanten, maar ook op platformen die folders verzamelen. In Nederland werkt het bedrijf al samen met Spotta om deze technologie in te zetten. WePublish richt zich daarmee ook op de Europese platform-markt om samen met partners of platformen internationaal retailers beter te laten presteren met behulp van deze shopperdata.

'Onze dienstverlening stelt retailers, platformen en enterprises in staat hun performance sterk te verbeteren en vele nieuwe verdienmodellen aan te raken', zegt Bruggeman. 'Met de innovatieve data dienstverlening en techniek zijn we nu al marktleider in Nederland en helemaal klaar om deze ambitie verder internationaal uit te rollen. WePublish schakelt dus een versnelling hoger.'

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken