Coolblue levert beste online klantervaring in WUA Digital Excellence Monitor 2021

Coolblue levert beste online klantervaring in WUA Digital Excellence Monitor 2021
 • Online
 • 8 sep 2021 @ 08:32
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingDigitaal

In de nieuwe Digital Excellence Monitor van onderzoeksbureau WUA levert Coolblue de beste online klantervaring. De totale ranking bestaat uit 137 toonaangevende Nederlandse websites.

In de onderliggende branche-specifieke ranglijsten gaan ANWB, Greenchoice en KPN als winnaar aan kop. Coolblue gaat aan kop, nét voor Bol.com, ANWB wint in Finance, Verzekeringen en Automotive. Coolblue gaat met 74 van de 100 punten aan kop als de beste van alle 137 websites en is daarmee de absolute winnaar. Het verschil in de Retailbranche met Bol.com is slechts 1 punt. ANWB wint in Finance door uitstekende scores in het Credit Card onderzoek en laat grootbanken als ING en Rabobank achter zich.

In de verzekeringsbranche wint ANWB op afronding met 70 punten maar net van Reaal door uitstekende onderliggende scores in het autoverzekeringsonderzoek. In Automotive slaat ANWB (71 punten) een groot gat van zes punten met nummer twee Athlon. In de Energiebranche is Greenchoice heer en meester en staan de Rotterdammers in de top 3 boven Gaslicht en Essent. In Telecom voert KPN.com de lijst aan, met 1 punt meer dan Simpel en T-Mobile.

Hoe presteren online teams op klantervaring ten opzichte van de concurrentie?

Met de Digital Excellence Monitor kunnen management- online marketing- en optimalisatieteams zien waar ze staan in de digitale arena op online klantervaring. Hoe presteren zij ten opzichte van de directe concurrentie? En ten opzichte van de nummer 1? Voor de Monitor 2021 heeft WUA de online klantervaring en de online salesperformance onderzocht in 26 unieke customer journeys in Nederland. De onderzoeksperiode is augustus 2020 - juli 2021, meer dan 14.000 consumenten namen deel.
(PvWK, foto: Patrick Tomasso / Unsplash)

 

Over WUA
'WUA helpt organisaties om de online strijd om de klant te winnen. Het benchmarken van online klantervaringen is cruciaal: als je niet weet wat er gebeurt op het speelveld, doe je niet mee aan de wedstrijd. Meer info bij WUA.'

(bron: WUA)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken