PSV sluit deal met Aziatisch gokbedrijf Wellbet

PSV sluit deal met Aziatisch gokbedrijf Wellbet
 • Sponsoring
 • 26 okt 2017 @ 12:22
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • PartnershipSponsorshipVoetbal

Na Ajax heeft ook PSV een 'Betting Partner' die zich specifiek richt op de Aziatische markt. Per 1 januari 2018 is Wellbet, één van de grootste spelers op de markt van online kansspelen, als Official Asian Betting Partner verbonden aan de Eindhovense voetbalclub. Het contract kent een looptijd tot medio 2020.

Wellbet richt zich in dit partnership met PSV exclusief op een gedeelte van de Aziatische markt. Eerder al sloot het bedrijf een samenwerkingsverband met de Italiaanse Serie A. Algemeen directeur Toon Gerbrands over de samenwerking met Wellbet: 'Het is bekend dat PSV zich al langere tijd oriënteert op sponsorinkomsten uit de kansspelenmarkt. Daarnaast richten we onze pijlen nadrukkelijk op markten buiten Europa, waarbij Azië een zeer interessante markt is. Daar is contact met Wellbet uit voort gekomen. Wij zijn zeer content dat we met een dergelijk grote speler het bereik van PSV buiten Europa kunnen vergroten.'

'We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen PSV en Wellbet succesvol wordt', zegt communicatie directeur Mark Lu van Wellbet. 'Wellbet is een toonaangevend merk op het gebied van sport en entertainment in Azië. PSV is op zijn beurt een topteam in de Eredivisie waar veel wereldberoemde voetballers hun carrière ooit zijn begonnen. Wij kijken uit naar een innovatief partnerschap tussen beide bedrijven.'

Nederlandse Kansspelwet

Deze zomer sloot ook Ajax al een deal met een Aziatisch gokbedrijf, te weten KB88. Vanwege de Nederlandse kansspel-wetgeving activeert ook deze 'Betting Partner' zijn Nederlandse partnership alleen in Azië. 

Wellbet is sinds 2012 actief op het internet en is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste online kansspelensites in Azië. Het bedrijf staat al jaren bekend om haar grote aanbod online spellen en is trots op het feit dat zij jaarlijks worden geroemd om hun goede klantervaringen.

PSV verlengt partnership met VDL Group

Nog een Eindhovense deal: VDL Groep is ook de komende jaren als Official Partner aan PSV verbonden. Het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven en PSV ondertekenden woensdagochtend in het Philips Stadion een nieuwe verbintenis dat een looptijd van zes jaar kent.

Onderdeel van de nieuwe verbintenis is de deze zomer gestarte stoelrenovatie in het Philips Stadion. Tot aan de winterstop vervangt VDL 23.000 stoelen in het stadion, waardoor fans meer bewegingsruimte ervaren. 'Dat de nieuwe verbintenis tussen PSV en VDL Groep een looptijd kent van maar liefst zes jaar is exemplarisch voor onze uitstekende relatie', stelt directeur Pieter van der Leegte . 'Wij zijn trots dat we naast Official Partner ook voorkeursleverancier van PSV blijven. Het vervangen van de 23.000 stoelen in het Philips Stadion is daar een mooie uiting van. Het stadion van PSV zal vanaf 2018 een mooi voorbeeld in onze eigen achtertuin zijn dat we met trots willen tonen aan andere klanten, bijvoorbeeld vanuit onze business room.'

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken