Shopkorting geeft tips om juiste zorgverzekering te kiezen

Shopkorting geeft tips om juiste zorgverzekering te kiezen
  • Algemeen
  • 22 dec 2014 @ 11:25
  • Link
  • Redactie Zorgmarketing
    Redactie Zorgmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZorgverzekeringMarktwerking

Aan het einde van het jaar 'vechten' zorgverzekeraars om de gunst van verzekerden door middel van aanbiedingen. Maar voor de consument is het niet altijd even transparant waar zo’n aanbieding precies uit bestaat. Online cashback-platform Shopkorting heeft een overzicht van de verschillende acties gemaakt. Directeur Ared Yelkenci geeft daarbij zeven tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Het opzeggen van een zorgverzekering is ieder jaar mogelijk in de periode van half november tot 31 december. De meeste mensen besluiten volgens Shopkorting op het laatste moment of ze willen overstappen: tussen kerst en oud en nieuw. Verzekeringsmaatschappijen krijgen in deze korte periode dan ook de meeste vragen binnen. Een nieuwe zorgverzekeraar kiezen kan vervolgens tot 31 januari.

Minder overstappers
‘We merken dat het overstappen van zorgverzekeraar dit jaar langzamer op gang komt dan andere jaren. Dit komt doordat er dit jaar qua premies niet zoveel verandert. De grootste verandering is dat in 2015 het eigen risico weer verhoogd wordt, maar dat geldt voor alle zorgverzekeringen dus dat is geen prikkel om over te stappen,’ meent Ared Yelkenci. ‘Omdat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien, hebben we wat tips die kunnen helpen bij de keuze voor een andere zorgverzekeraar.’

Zeven tips

  1. Bekijk of je huidige polis nog wel voldoet aan je huidige wensen.
  2. Verwacht je minder gebruik te maken van medische zorg, verhoog dan je eigen risico. Hierdoor wordt de premie lager. Het verplicht eigen risico stijgt in 2015 naar 375 euro.
  3. Kinderen tot 18 jaar kunnen worden meeverzekerd op je eigen zorgpolis. Verzeker je kind altijd mee op de meest uitgebreide polis. Dit moet je controleren, want dit gebeurt niet vanzelf.
  4. Check hoe je medische kosten in het buitenland gedekt zijn. Sommige verzekeraars vergoeden namelijk niet alle medische kosten die je in het buitenland maakt. Dit kan dan snel oplopen, want medische zorgkosten in bijvoorbeeld de Verenigde Staten liggen aanzienlijk hoger dan in Nederland.
  5. Verzeker jezelf en je partner altijd apart. Hierdoor voorkom je dat je onnodig verzekerd bent voor onderdelen die je toch niet gebruikt.
  6. Verzeker jezelf collectief. De premies bij collectieve verzekeringen liggen doorgaans lager.
  7. Wil je zelf je zorgverlener en ziekenhuis kiezen? Controleer dan of dit mogelijk is bij jouw zorgverzekeraar. Een restitutiepolis is de duurste en geeft de grootste keuzevrijheid. Bij de goedkopere naturapolis en de goedkoopste budgetpolis is die vrijheid beperkter.

Shopkorting.nl is eind 2008 opgericht en biedt geregistreerde leden een gratis extra korting (cashback) bovenop de online korting van hun internetaankoop bij een aangesloten webwinkel. Gemiddeld ontvangt Shopkorting ruim 200.000 unieke bezoekers per maand. De shopkorting wordt automatisch verrekend door een speciale tracking technologie.

Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken