Team5pm breidt uit met dedicated social video unit

Team5pm breidt uit met dedicated social video unit
 • Bureaus
 • 16 mrt 2023 @ 10:33
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Vanwege de groei van verticale videocontent op social platforms als YouTube (Shorts), TikTok en Instagram Reels, breidt Team5pm uit met een dedicated social unit, onder leiding van Short Content Specialist Quinty van Dijk. De nieuwe unit moet de online zichtbaarheid en kwalitatieve aandacht binnen deze social videoplatforms vergroten.

Korte, verticale videocontent is een steeds belangrijker onderdeel van de hedendaagse videofunnel. Maandelijks spenderen miljarden gebruikers uren op social platforms als YouTube (Shorts), TikTok en Instagram Reels. Dit biedt de uitgelezen kans voor merken om nieuwe doelgroepen te bereiken én te boeien. Team5pm speelt in op deze verandering in kijkgedrag met een toegewijde social video-unit, onder leiding van Quinty van Dijk - voorheen TikTok Specialist bij Flik Flak en DRIIVN. 

Frank de Wit, Managing Director Team5pm: ‘We zijn al een langere tijd actief bezig met short-contentstrategieën voor mooie klanten als KPN, Prime Video en Ikea. Zo hebben we de afgelopen maanden alleen al honderden shorts gemaakt voor bijvoorbeeld voor Prime Video in de Nordics en horen vertical short form deliverables bij elke productie die we uitvoeren voor onze klanten. Ook hiervoor werken we via onze eigen in-house data methode ipv op onderbuikgevoel. Hierdoor halen we het giswerk uit social video en spotten we nieuwe kansen voor verticale content i.p.v. te ‘hopen op een viral’. We zijn erg blij met de Short Content expertise die Quinty in huis heeft en kijken ernaar uit grote stappen te gaan maken met onze nieuwe unit!’

Quinty van Dijk: ‘Maandelijks consumeren 1,5 miljard ingelogde YouTubers de korte, verticale ‘Shorts’. Op TikTok zijn dat er in Nederland alleen al rond de 5,5 miljoen. De losstaande algoritmes zijn gericht op een divers publiek kennis te laten maken met zoveel mogelijk nieuwe content. Dit biedt zowel organisch als paid grote kansen op het gebied van explosieve groei, nieuwe doelgroepen en lage advertising CPM’s. Team5pm is met hun data-aanpak en in-house productieteam een pionier op het gebied van data-gedreven contentcreatie. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van dit team. Ik heb zin om onze krachten te bundelen en samen innovatieve én impactvolle short-contentstrategieën, producties en campagnes te ontwikkelen voor mooie merken.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken