BMW heeft een nieuw logo

BMW heeft een nieuw logo
 • Design
 • 5 mrt 2020 @ 10:10
 • 19515 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Logo

Na meer dan 20 jaar trouw aan het oude logo heeft BMW een nieuwe huisstijl, aangepast aan het digitale tijdperk en als voorbereiding op een 'elektrische toekomst'.

De zwarte ring is vervangen door een transparante. Jens Thiemer, Senior VP Customer & Brand BMW: ‘Het nieuwe logo staat voor transparantie en duidelijkheid en is een uitnodiging aan onze klanten om meer dan ooit deel uit te gaan maken van BMW. Bovendien is het ontwerp afgestemd op de uitdagingen en kansen van digitalisering voor merken.’

Voorbereid op een elektrische toekomst

Het logo is transparant en tweedimensionaal, net als VW in 2019 onthulde ter voorbereiding op een elektrische toekomst. Op deze manier kan het logo namelijk verlicht worden aan de voorkant van voertuigen en in showrooms, meldt designweek.com.

Geschiedenis logo

Dit logo is het 6e in de geschiedenis van BMW. De blauwe en witte kleur zijn een verwijzing naar de Beierse vlag. BMW staat voor Bayerische Motoren Werke. Er wordt vaak geloofd dat het logo een propeller is, als een verwijzing naar de geschiedenis als vliegtuigmotorfabriek. Een advertentie uit 1920 toont zelfs een vliegtuig met het logo als propeller. Op de site van BMW staat hierover: ‘BMW heeft lange tijd geprobeerd deze mythe te ontkrachten, maar deze interpretatie is al 90 jaar gemeengoed, dus in de tussentijd heeft het een bepaalde rechtvaardiging gekregen.’

Screenshot website BMW

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken